H ντρίπλα του Λάσο και το μπαλάκι στους ξεχασμένους

Τέλος στα σενάρια μεταγραφολογίας περί αντικατάστασης του Φακούντο Καμπάτσο έβαλε ο Πάμπλο Λάσο, χωρίς όμως να κλείνει τα αυτιά του σε πιθανά μελλοντικά κενά στην αγορά.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει (και δικαίως) μια έντονη φημολογία για τον παίκτη που θα κληθεί να «μπει στα παπούτσια» του Αργεντίνου μετά την αποχώρησή του από την ομάδα και το νέο ταξίδι στο NBA.

O τεχνικός των Μαδριλένων τόνισε χαρακτηριστικά: «Χωρίς τον Φακούντο είναι δεδομένο ότι χάνουμε έναν πολύ σπουδαίο παίκτη. Κάθε φορά που λείπει κάποιος, κάτι σημαντικό χάνεις. Δε νομίζω όμως ότι η δύναμη της ομάδας προκύπτει από ένα άτομο, αλλά από το σύνολο. Ο Φακούντο είναι αναντικατάστατος, ένας παίκτης δεν μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον άλλον. Θα πρέπει όλοι στην ομάδα να δουλέψουμε σκληρά, χωρίς να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία μας, να καλύψουμε το κενό που υπάρχει. Αυτό αφορά όλους στην ομάδα, το βάρος δεν πηγαίνει μόνο στον Νικολάς Λαπροβίτολα ή στον Κάρλος Αλοθέν. Υπάρχει επίσης ο Φαμπιάν Κοζέρ που μπορεί να πάρει λεπτά στον άσο, παρότι μέχρι τώρα δεν έπαιζε εκεί γιατί υπήρχαν άλλοι σε αυτή τη θέση».

Για κάποιο μελλοντικό ενδεχόμενο μεταγραφής: «Το κομμάτι των μεταγραφών αλλάζει διαρκώς, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω εν προκειμένω είναι ότι δεν βρίσκω πολλούς λόγους για να πάρουμε παίκτη. Πρέπει όμως να είμαστε πάντα ενήμεροι για το τι συμβαίνει στην αγορά, κι αν μας το επιτρέπει να βρούμε κάτι καλό. Αυτή την στιγμή πάντως, μετά την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάσο, δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε κάποια μεταγραφή».

Η τρίτη ματιά

Ερμηνεύοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις, διαπιστώνουμε δύο πράγματα. Πρώτον δεν αμφισβητούμε τα λεγόμενα του Λάσο. Ο Φακούντο είναι όντως αναντικατάστατος και αποτελεί από μόνος του μια ειδική κατηγορία στο μπάσκετ. Στο σημείο αυτό, ο προπονητής της Ρεάλ είναι επιφορτισμένος όπως και κάθε προπονητής με την ψυχολογική διαχείριση του υλικού του. Θέλει να δώσει μια πίστωση χρόνου στους παίκτες του και στη συνέχεια να προσχωρήσει σε «επιδιορθωτικές» κινήσεις.

Βέβαια με βάση τα όσα λέει, καταλαβαίνουμε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο project που να ανταποκρίνεται στα αγωνιστικά θέλω του coach και αφήνει τον χρόνο να κυλήσει και να χτυπήσει την κατάλληλη χρονική και συγκυριακή φυσικά στιγμή για την επόμενη κίνηση. Επομένως, τα λόγια αυτά πρέπει να δώσουν νέα κίνητρα στους υπολοίπους άσους της ομάδες για να δείξουν στον coach ότι δεν χρειάζεται να ψάξει αλλού για λύσεις, αφού τις έχει μέσα στα πόδια του. Παιχνίδια του μυαλού είναι αυτά και αναπόσπαστα στοιχεία της επιτυχίας!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here