Μπασκετικά διλήμματα: Η ειλικρινής εκδοχή του Ζαν Σαρλ

Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί αθλητές ψάχνουν δικαιολογίες για τις δικές τους ελλείψεις, χωρίς να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Πάντα κάτι άλλο ευθύνεται για την μειωμένη απόδοσή τους ή δεν είναι ο ενδεδειγμένος σχεδιασμός της ομάδας για να δείξουν αυτό που μπορούν στο γήπεδο.

Διαβάζοντας τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Ζαν Σαρλ, συνειδητοποιούμε ότι δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω, καθώς ο Γάλλος παίκτης του Ολυμπιακού είναι πολύ προσγειωμένος, ειλικρινής και οριοθετεί τα πράγματα, σχετικά με την επιλογή ομάδας και τον ρόλο του ως αθλητής ανάλογα με το επίπεδο που θα κληθεί να υπηρετήσει.

Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε τις δηλώσεις που έκανε στο γαλλικό bebasket.

«Θα μπορούσα να ήμουν σε ομάδα που δεν συμμετείχε καν στο Final Four. Είναι όλα μέρος του παιχνιδιού. Δεν θα πω ψέματα. Ήξερα πάνω κάτω ότι το ματς θα πήγαινε έτσι για εμένα.

Σε συλλογικό επίπεδο η σεζόν ήταν πετυχημένη στην Ευρώπη. Εγώ ήμουν ανάμεσα στο να αποτελώ μέλος μίας μεγάλης ομάδας αλλά με μικρότερο ρόλο ή να έχω περισσότερες ευθύνες σε μία όχι τόσο σπουδαία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Είναι πάντα δύσκολο να διαλέξεις. Στο τέλος, το γεγονός πως φτάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες επιβεβαίωσαν την απόφασή μου αλλά μου άφησε και μία απογοήτευση. Ήταν ιδιαίτερη χρονιά, υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών και ιδιαιτερότητες στο ροτέισον. Εγώ βρίσκομαι πίσω από τον Βεζένκοφ και τον Πρίντεζη. Ο ένας ήταν στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας κι ο άλλος είναι ένας μεγάλος και σπουδαίος παίκτης που ολοκληρώνει την καριέρα του. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι δύσκολο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ