Λημναίος (ΠΓΣ): «Για να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι, όχι την αλεπού»

Στο πλαίσιο του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται στην Α΄Ανδρών της Έσκα, το The Momentum.gr επιχειρεί να πιάσει κλίμα και να ακούσει τις απόψεις των πρωταγωνιστών.

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και η Α΄Φάση με τους δύο ομίλους είναι θέματα προς συζήτηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στη δική μας οπτική, ο ανταγωνισμός στον Β’ Όμιλο είναι μεγάλος και σε συνδυασμό με το φετινό καθεστώς του υποβιβασμού (διαβάστε ΕΔΩ), τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Στη σημερινή βολιδοσκόπηση του The Momentum.gr, ο προπονητής του Πανελληνίου, Κώστας Λημναίος.

1, Το γενικότερο σχόλιο σου για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Το φετινό σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος είναι ανταγωνιστικό και δυσκολεύει τόσο τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, αλλά και τις ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή.

Έχει ενδιαφέρον, απλά η ένσταση μου είναι ότι είναι λίγο άδικο για την ομάδα που θα βγει στη δεύτερη θέση, καθώς θα πρέπει να παίξει μπαράζ, ειδικότερα στην ΕΣΚΑ που είναι η μεγαλύτερη ένωση σε αριθμό ομάδων σε σχέση με τις υπόλοιπες.

2. Σε “αγχώνει” ότι με βάση την κλήρωση των ομίλων, απαγορεύεται το λάθος στην regular season για την ομάδα σου;

Ο Πανελλήνιος μετράει τα τελευταία  4 χρόνια 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα με ανόδους (εξαιρείται η χαμένη χρόνια λόγω κορονοϊού).

Όλοι μας έχουμε μάθει να παίζουμε με το πρέπει της νίκης. Άρα είμαστε μαθημένοι σε αυτή την πίεση και έχουμε την φιλοδοξία να είμαστε και φέτος διεκδικητές γνωρίζοντας ότι το επίπεδο είναι υψηλό, εφάμιλλο εθνικών κατηγοριών.

Δεν ξέρω αν απαγορεύεται το λάθος γιατί το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, ξέρω όμως ότι χρειάζεται δουλειά και υγεία από την πρεμιέρα μέχρι τελευταία αγωνιστική.

3. Συμφωνείς ότι στον Β Όμιλο, ο ανταγωνισμός ξεχειλίζει;

Μόλις έμαθα την κλήρωση τις πρώτες στιγμές είχα έναν σκεπτικισμό καθώς ο όμιλος είναι πολύ πιο δυνατός σε σχέση με τον άλλο.Έπειτα σκέφτηκα ότι εφόσον ο στόχος και φέτος είναι υψηλός θα παίζαμε με τους δυνατούς έτσι και αλλιώς στον επόμενο γύρο άρα όλα είναι σχετικά.

Να πω και μια θυμοσοφία θυμάμαι τα λόγια ενός παλιού προπονητή του Άρη του Λάζαρου Λέσιτς : “Για να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι, όχι την αλεπού”

Από εκεί και πέρα η ζούγκλα δεν έχει βασιλιά. Αυτά είναι επινοήσεις των ανθρώπων.Στο γήπεδο θα φανούν όλα με συνεχή αγώνα ανεξαρτήτως αντιπάλου.

4. Το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί ή αναμένεται κάποια ακόμη κίνηση;

Έχουμε κρατήσει από πέρσι έναν βασικό κορμό με εμπειρία και έχουμε και νέους από το εφηβικό τμήμα.Κάναμε συνετές μεταγραφές χωρίς υπερβολές από παιγμένα παιδιά.

Θεωρώ ότι είμαστε πλήρης ομάδα αλλά περιμένω να δω και την αγωνιστική εικόνα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Υπάρχει και η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα. Τώρα όμως σκεφτόμαστε θετικά και με αυτοπεποίθηση για το σύνολο που έχουμε δημιουργήσει.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ