Κύπελλο ΕΣΚΑ: «Προθέρμανση» ψυχολογικού προβαδίσματος

Δευτέρα σήμερα και μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, το Κύπελλο αντικαθιστά επάξια την πρεμιέρα.

Ο λόγος προφανής για την Εσκα, καθώς Χολαργός και Πανελλήνιος κοντράρονται σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι για την 2η φάση του κυπέλλου.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22.00 το βράδυ στην έδρα του Χολαργού.

Τα δεδομένα

Αρχικά, μιλάμε για τις πιο δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, που το φετινό καλοκαίρι χτίστηκαν για την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Η κλήρωση τις έφερε στον ίδιο όμιλο και στο κύπελλο από νωρίς αντιμέτωπες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το πρωτάθλημα θα συναντηθούν πολύ σύντομα, (10/10 στην Κυψέλη) και αναμφίβολα είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι οι προπονητές ίσως «κρυφτούν» απόψε, ελέω του πρωταθλήματος.

Και για να είμαστε καθόλα ειλικρινές, την ίδια σκέψη κάναμε και εμείς. Στη συνέχεια και την εξέλιξη όμως αυτής μας της απορίας, αλλάξαμε οπτική. Ναι μεν το κύπελλο είναι επίσημος αγώνας και το ζουμί είναι στο πρωτάθλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να μην αντιμετωπιστεί και προσεγγιστεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση σαν έναν αγώνα «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Σε αυτά τα επίπεδα, που όλοι μας αναπνέουμε, θεωρούμε ότι η ψυχολογία είναι το παν και η σημερινή νικήτρια ομάδα θα πάρει έναν απαραίτητο αέρα εντυπώσεων, που είναι αξιοσημείωτος για τη φετινή μπασκετική περιπέτεια. Στην ουσία, νικητές όμως θα είναι και οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κλειδί στο πρόσημο, η διαχείριση από τους προπονητές.

Τα υπόλοιπα αύριο, μετά τον αγώνα.

Αναλυτικά οι σημερινές αναμετρήσεις του Κυπέλλου

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ