Κορωνοϊός και πρωταγωνιστές της ΕΣΚΑΝΑ – Φάκελος: Ίκαρος Καλλιθέας

Όλο και μεγαλώνει η λίστα των μέτρων που λαμβάνονται από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να μείνουμε σπίτι και να περιοριστεί όσο γίνεται η εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως γίνεται αντιληπτό, η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ τίθεται εν αμφιβόλω.

Αυτό όμως που δεν χωρά αντίλογο είναι η δίψα των πρωταγωνιστών για μπάσκετ και κουβέντα. Για να μην ξεσκουριάσουμε τελείως λοιπόν, το «TheMomentum.gr» κάνει βόλτα στα σπίτια των ομάδων και μεταφέρει το ξεχασμένο αγωνιστικό κλίμα.

Στο επίκεντρο σήμερα, η ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας με τους Τσιπίδη, Λαμπρόπουλο και Βλασσόπουλο να σηκώνουν το βαρύ φορτίο των απαντήσεων!

Ερωτήσεις:

1. Πως αντιμετωπίζεις τον κορωνοϊό;

2. Γυμνάζεσαι καθόλου – Έχεις πάρει κιλά;

3. Τι θα πρότεινες στην ΕΣΚΑΝΑ για τη συνέχεια ή όχι του πρωταθλήματος;

4. Η πορεία της ομάδας σου είναι αντίστοιχη των στόχων που θέσατε το καλοκαίρι;

5.Αγαπημένος σου συμπαίκτης

6. Αγαπημένος σου προπονητής

7. Καλύτερος αντίπαλος

8. Πιο αντιπαθής αντίπαλος

9. Η καλύτερή σου χρονιά (απόδοση-κλίμα)

Κώστας Τσιπίδης

1.Αρχικά, ο κορωνοιος είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Δεν περίμενε κανείς την εξέλιξη αυτή. Αλλά, ίσως να έγινε και για καλό. Κάνουμε την αυτοκριτική μας, απολαμβάνουμε χρόνο με τους δικούς μας και πάνω από όλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ.

2. Ναι, γυμνάζομαι όσο μπορώ με καθημερινό τρέξιμο και κάποιες ασκήσεις συντήρησης. Έχω πάρει 2-3 κιλά, και σκοπεύω να τα αυξήσω μιας και πρέπει του χρόνου στη Γ’ να είμαι σωματικά πιο έτοιμος.

3.Θα ήθελα σίγουρα μόλις η κατάσταση το επιτρέπει, και μόνον τότε, να ξεκινήσουμε πάλι  για να τελειώσουμε αυτό που αφήσαμε στη μέση. Και εννοείται με γήπεδα γεμάτα και όχι κεκλεισμένων. Έχουμε άλλωστε και τουλάχιστον μία φιέστα να κάνουμε, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν

4.Φυσικά και με το παραπάνω. Οι “κακές γλώσσες” δεν μας πίστευαν στην αρχή, μου φτάνει που το πίστευαν όμως όλοι οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό team.  Όταν μίλησα το καλοκαίρι με τον Ίκαρο μιας και ήρθα στην ομάδα 1 Αυγούστου, τούς είπα ότι εάν η ομάδα πάει για άνοδο, τότε θα έρθω.

5. Κοίτα, δεν έχω μεγάλη εμπειρία μιας και το ανώτερο που έχω παίξει είναι Α ΕΣΚΑΝΑ. Για αυτό και είχα να κάνω με πολύ καλά παιδιά.  Αλλά αν ξεχώριζα κάποιον λίγο παραπάνω θα ήταν ο Θωμάς ο Γρηγοράκος. Πήγαμε μαζί στο Φάληρο χωρίς να γνωριζόμαστε, παρά μόνο τα τυπικά, και από την πρώτη μεριά κολλήσαμε και κάνουμε κολλητή παρέα. Εξαιρετικός συμπαίκτης, δεινός εκτελεστής, ακόμα καλύτερος άνθρωπος και φίλος.

6.Αγαπημένος μου προπονητής, εκεί και αν είναι δύσκολη ερώτηση. Αρχικά, όλοι οι προπονητές έχουν κάτι να σου δώσουν. Για αυτό και κοιτάς να το απορροφήσεις. Έχω την τύχη να έχω συναναστραφεί με πολύ έμπειρους και ικανούς προπονητές. Ο τελευταίος  Κοουτς Παύλος,  που διαρκώς από τον Αύγουστο είναι με έναν Τσιπιδη στο στόμα ( χαχαχαχα) κατάλαβα, όμως, το λόγο που μου φώναζε όλη τη χρονιά,  τώρα που καθάρισε το μυαλό μου. Εμείς οι παίκτες πρέπει να απαιτούμε να μας βρίζουν οι προπονητές μας, γιατί τότε σημαίνει ότι μας πιστεύουν και θέλουν να μας βελτιώσουν. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, γιατί όλοι είναι εξαίρετοι και κύριοι, αλλά θα μου επιτρέψεις να πω δυο. Το Σάββα τον Σιδεριδη, που ήταν ο πρώτος μου προπονητής στα παιδικά της Α.Ε. Καλλιθέας και φυσικά τον Ηλία τον Αρμένη. Με τον Αρμενη, κιόλας, έφτασα στην εθνική ομάδα Νέων, το 2014-2015.

7. Καλύτερος αντίπαλος, δύσκολη ερώτηση γιατί έχω παίξει με πολύ δυνατά παιδιά και πολύ έμπειρα. Μια δυάδα εξαιρετικών παιδιών και αντιπάλων θα ήταν οι Ρήγας Παπαργυρόπουλος και Γρηγόρης Ραλλάτος. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μου θεωρώ.

8. Πιο αντιπαθής αντίπαλος, χμμμ, δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου. Γιατί όλοι είχαν το σεβασμό μου και εγώ το δικό τους. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω κάποιον θα έλεγα τον Τάσο Αναστασοπουλο. Συνεχώς, trash Talking και δεν θα ξεχάσω επί Α.Ε. Καλλιθέας, όταν έπαιζα απέναντι στην ομάδα που ανήκω πλέον, τον ΑΟΠΦ, και μου είπε ότι θα μου κόψει το μπάσκετ αν συνεχίσω να παίζω έτσι. Βέβαια, με το τέλος του παιχνιδιού δώσαμε τα χέρια και όλα καλά. Ίσως, να μου έκανε καλό και όχι κακό γιατί έκτοτε δεν με επηρεάζει κανείς παρά μόνο ο εαυτός μου.

9.Η καλύτερη μου χρονιά, από πλευράς κλίματος και απόδοσης θεωρώ η φετινή. Ήμουν ανάμεσα στο πέρσι και το φέτος, δεν ξεχνώ πως πέρσι ανέβηκα με τον ΑΟΠΦ, Γ’ Εθνική. Υπέροχα παιδιά, πολύ καλή ομάδα, αλλά θεωρώ ότι φέτος ήμασταν το κάτι άλλο. Να σου πω για το κλίμα? Ποιον να πρωτοπώ. Τον τρελό αρχηγό μου, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο που έπινε τον καφέ του καλύτερου 4αριου 3ποντων, Βαγγέλη Γεωργιάδη. Το Βλασσόπουλο που έκανε σλαλομ επί 1μιση ώρα στην προπόνηση και πέρναγε ακόμα και τον φύλακα η τον Ορλάντο που έβγαζε ασίστ και στον εαυτό του, άσχετα αν μερικοί δεν τις τελειώναμε. Χάχα. Τους Περσίδη – Τσιγγενοπουλο – Ιωακειμίδη που πεθάναμε στα γέλια. Το Τζαγγαρακη που ο ένας τραυμάτιζε τον άλλο χωρίς να παίζουμε άμυνα στην προπόνηση αχαχαχ. Τον Παπαφωτιου που είναι ο μέγας καυλαντας αλλά πολυεργαλείο. Ταιριάξαμε όμως, όλοι υπό την ευκαιρία που μας έδωσε ο κοουτς Παύλος με το βοηθό του και, επίσης, μορφαρα, Γιώργο Κεφαλίδη και είδατε το αποτέλεσμα. Άρα, δικαιωματικά η καλύτερη μου χρόνια ήταν η φετινή.

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος

1.Προσέχω καθημερινά γιατί έχω και εγώ ευπαθείς ομάδες στην οικογένεια μου. Παρόλα αυτά πάω κανονικά δουλειά. Δεν γίνεται να λείψω.

2. Γυμνάζομαι με ασκήσεις στο σπίτι και ακόμα χάνω κιλά λόγω της διατροφής που έχω ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες και την ακλουθώ πίστα.

3. Δεν είμαι αρμόδιος για τέτοια θέματα αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ξανά.

4. Οι στόχοι που θέσαμε ήταν πρώτα από όλα η παραμονή της ομάδας, γιατί πέρσι ήταν μια δύσκολη χρονιά και στην συνέχεια να κάναμε το βήμα παραπάνω και περνάμε μια καλύτερη θέση ! Μια θέση στα πλέι αουτ! Αλλά με σκληρή δουλειά καταφέραμε να είμαστε πρώτοι και αήττητοι και είναι κάτι σημαντικό για όλους μας ,γιατί βγαίνει η προσπάθεια μας και ο ιδρώτας μας όλης της χρονιάς.

5.Χωρίς παρεξήγηση γιατί ξέρουν όλοι ότι τους αγαπώ ,αλλά έχω δυο αγαπημένους συμπαίκτες ! Ο πρώτος είναι ο «σύντεκνος μου» ο Δημήτρης ο Τζαγκαράκης και ο δεύτερος είναι το « πιο ποιοτικό 4αρι» όπως τον φωνάζαμε από πέρσι! Ο Χρήστος ο Περσιδης! Περάσαμε πέρσι πολλά με αυτά τα παιδιά οπότε σίγουρα είναι μέσα στη καρδιά μου και το ξέρουν!

6. Δεν θα έβαζα άλλον εκτός από τον δικό μου κοουτς τον Γιάννη Παύλο ,ο οποίος μετά από χρόνια απουσίας από τα γήπεδα , με πίστεψε και με έχει δικό του παιδί και τον ευχαριστώ για αυτό.

7. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη! Δεν θα μπορούσα να μην βάλω τον αδερφό μου ,Μάριο Βαθρακοκοίλη, τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας πέρσι! Νομίζω ότι χαίρεσαι να του δίνεις την μπάλα και να κάνει τα δικά του… ξέρει καλά τι λέω.

8. Δεν έχω κανέναν που να αντιπαθώ! Σέβομαι τους πάντες τόσα χρόνια στα γήπεδα και ότι και να γίνει κάποιες φορές μέσα στο γήπεδο, μένει εκεί και τελειώνει με το σφύριγμα! Τίποτα περισσότερο.

9. Έχουν υπάρξει καλές χρονιές με ομάδες και ανόδους και καλές πορείες! Αλλά πιστεύω ότι η φετινή χρονιά και μιλάω για την ομάδα και όχι για μένα, νομίζω είναι η καλύτερη ! Είμαστε μια οικογένεια και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό και φαίνεται.. οπότε ναι η καλύτερη χρόνια είναι φέτος..

Γιώργος Βλασσόπουλος

1. Μένω μέσα και κάνω υπομονή. Όσο δε βαριέμαι το αντιμετωπίζω ως ευκαιρία για βελτίωση κάνοντας γυμναστική, διαβάζοντας και μαθαίνοντας καινούρια πράγματα. Αυτό ανάμεσα σε διαδικτυακά παιχνίδια και βιντεοκλησεις με αγαπημένους.

2. Καθημερινά, για να είμαι έτοιμος και να μείνω μακριά από τραυματισμούς σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος.

3. Αν το πρωτάθλημα δε συνεχιστεί θα ήταν άδικο για τις ομάδες όπως εμείς που έχουν προσπαθήσει για αυτή την πορεία να μην επιβραβευτούν. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα τελειώσει η καραντίνα και αν πλέον οι ομάδες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν.

4. Η ομάδα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας νομίζω, ίσως και του κοουτς Γιάννη Παύλου που είδε τα κομμάτια του παζλ που επέλεξε να δένουν τόσο.

5. Φετινός ανάμεσα σε κάποιες παραπάνω συμπάθειες κερδίζει ο Όρλαντο Μούτσα που τον είχα συμπαίκτη ξανά και παρά τις ατομικές του δυνατότητες είναι παιδί που του αρέσει το ομαδικό παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό. Από τα προηγούμενα χρόνια, έχω τα παιδιά που ήμασταν χρόνια μαζί στον Έσπερο οι οποίοι αποτελούν και την παρέα μου εκτός γηπέδων.

6. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο, γιατί ο καθένας έχει κάποια καλά στοιχεία, εγώ απλά κοιτάω να μαθαίνω ότι μπορώ.

7. Μέσα στα χρόνια έχω συναντήσει πολύ καλούς παίκτες με τους οποίους χαίρομαι να παίζω, ιδίως αν είναι στη θέση μου και τους μαρκάρω. Πρώτοι μου έρχονται οι Γκιζόγιαννης, Κουτρούλιας, Μίχαλος (μόνο σε φιλικά παλιότερα).

8. Οι παίκτες που γκρινιάζουν πολύ και οι ατομιστές δεν μου αρέσουν, είτε πρόκειται για αντίπαλους είτε για συμπαίκτες, γιατί χαλάνε την ομορφιά του παιχνιδιού. Στην Α ΕΣΚΑΝΑ με εκνευρίζει ο φίλος μου ο Ντόσκορης ο οποίος μπαίνει στα πόδια σου, πάει να κερδίσει επιθετικά φάουλ και γενικά παίζει πονηρά.

9. Η χρονιά του νταμπλ στην Α ΕΣΚΑΝΑ (2016-17) και η επόμενη χρονιά με το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (2017-18) με τον Έσπερο είναι μάλλον στην κορυφή μέχρι τώρα λόγω της καλής παρέας, της επιτυχημένης πορείας και από αυτά που έμαθα και βελτίωσα σαν παίκτης. Ωστόσο η χρονιά στη Β Εθνική είναι και αυτή στις αγαπημένες μου επειδή ειναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ