Καταφανές «φάουλ» Μποχωρίδη

Η διεξαγωγή παιχνιδιών πέρα από την γοητεία που κρύβουν ως προς την έκβασή τους, συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον και για τους πρωταγωνιστές των ομάδων.

Όταν η εξέλιξη του αγώνα δεν είναι η επιθυμητή, οι παίκτες που είναι από την πλευρά της δυσμένειας ενίοτε θολώνουν και επιστρατεύουν διάφορα μέσα για να «μπουν» στο παιχνίδι. Άλλοτε ενεργούν απερίσκεπτα, λόγω της συσσωρευμένης πίεσης, που προξενεί λανθασμένες ενέργειες.

Ο Λευτέρης

Ίσως στην δεύτερη κατηγορία ανήκει η «δολοφονική» ενέργεια του – συμπαθέστατου κατά τα άλλα – Λευτέρη Μποχωρίδη στον αντίπαλό του, Jaycee Carroll.

Ο Αμερικανός παίκτης της Ρεάλ υπέστη διάστρεμμα με τη «συνδρομή» του Έλληνα παίκτη, ο οποίος άπλωσε εσκεμμένα το πόδι του για την προσγείωση του αντιπάλου του. «Μάρτυρας» το replay, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο δεύτερης σκέψης.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια τελείως α-νόητη ενέργεια χωρίς λογική. Δεν γίνεται για το βωμό της νίκης, να επιστρατεύουμε τον κίνδυνο τραυματισμού του αντιπάλου. Υπάρχουν και τα σπρωξίδια, οι λεκτικές ανταλλαγές μηνυμάτων, τα βλέμματα, αλλά όχι αυτό. Η κριτική γίνεται με κριτήρια μπασκετικά και έντονης ευαισθησίας σε τέτοια θέματα.

Δυστυχώς, η άποψη του Pablo Lasso μας βρίσκει σύμφωνους:

«Ειλικρινά, τα πράγματα δεν δείχνουν καλά σχετικά με τον τραυματισμό του Κάρολ. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Ανεξαρτήτως της πρόθεσης του Μποχωρίδη όμως, θεωρώ ότι πρέπει να τιμωρηθεί επειδή αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο. Είμαι αισιόδοξος πάντως ότι ο Κάρολ θα αναρρώσει γρήγορα».

Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here