Ηλεκτρούπολη – ΑΟΝΑ: Οι τεχνικές παρατηρήσεις του αγώνα – Γιατί είναι άτυχες οι δύο ομάδες

Στα παιχνίδια που ξεχώρισαν για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄Ανδρών στην Εσκανά, ήταν αναμφισβήτητα η αναμέτρηση της Ηλεκτρούπολης με τον ΑΟΝΑ.

Στις προβλέψεις μας, ο ΑΟΝΑ ήταν το φαβορί, αποδεικνύοντάς το και εντός του παρκέ. Δικαίως φιγουράρει στην 1η θέση του πρωταθλήματος και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Από την άλλη πλευρά, η Ηλεκτρούπολη ήταν ανταγωνιστική και σίγουρα θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και σε μια χρονιά που οι υποβιβασμοί θα είναι πολλοί, η καλή εικόνα πρέπει να μετουσιώνεται και σε βαθμούς.

Η ανάλυσή μας στηρίζεται στα όσα είδαμε σε α΄και γ΄δεκάλεπττο.

Στο α΄ δεκάλεπτο, η Ηλεκτρούπολη είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έβγαζε άμυνες, έψαχνε τον αιφνιδιασμό, ήταν εύστοχη και «χτυπούσε» την επιλογή του ΑΟΝΑ να παίζει under στα picks και σκιά (shadow) στα screens.

Πολύ καλή δουλειά στα rebounds και ειδικότερα στα box outs. Επίσης, έκαναν συχνά baseline cuts, τα οποία βέβαια δεν λειτούργησαν (δεν πειράζει, καθώς εξετάζουμε την προπονητική πρόθεση), αλλά επιλέγονται για «δόλωμα» στην αντίπαλη άμυνα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΑΟΝΑ έψαχνε πολύ το post game, με flex και cross screens. Ξεκάθαρη η πρόθεση να ανακατευτεί η αντίπαλη άμυνα μέσω πολλών hand offs, down και staggered screens, έτσι ώστε να βρεθεί το κατάλληλο mismatch.

Στο γ΄ δεκάλεπτο, ο ΑΟΝΑ ήταν απολαυστικός με κάποια διαστήματα εξαιρετικής αμυντικής συμπεριφοράς. Έβγαζε βοήθειες από την πίσω γραμμή άμυνας, έφερνε παίκτη από την αδύνατη πλευρά, ήλεγξε απόλυτα το rebound και δεν άφησε κανένα περιθώριο drop στην Ηλεκτρούπολη για να σουτάρει. Στην επίθεση, ήταν πολύ εύστοχος ο ΑΟΝΑ με εξαιρετικές συνεργασίες, σωστά picks και έγκαιρες πάσες χωρίς χρονοκαθυστέρηση.

Αν μπορούμε σε κάτι να επηρεάσουμε την προπονητική διαδικασία του ΑΟΝΑ, θα ήταν η συμπεριφορά της ομάδας, όταν ακουμπάει η μπάλα στο post. Παρατηρείται μια στατικότητα από τους υπόλοιπους παίκτες. Αντιλαμβανόμαστε τον σκοπό του post game για τον εν λόγω αγώνα, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτή η συνθήκη μπορεί να γεννήσει παιχνίδι και για όλη την επίθεση, που θα την ξεκλειδώσει.

Σχετικά με την Ηλεκτρούπολη και αυτό που είδαμε, θεωρούμε ότι ίσως αδικείται από την βαθμολογική της θέση. Παίζει ρόλο σίγουρα, η ευστοχία, αλλά έδειξαν μια οξυδέρκεια, εκμεταλλευόμενη ό, τι τους έδινε ο ΑΟΝΑ . Χτύπαγαν το under και την σκιά, με μια ροή στην επίθεση που έκανε ωραίο το παιχνίδι. Αυτό που χρειάζεται βελτίωση είναι η τελική πάσα. Οι επιθέσεις τους στηρίχτηκαν σε ατομικές φάσεις και όχι σε συνεργασίες, που ενδεχομένως το στοιχείο αυτό να τους βάζει ένα φρένο και να βρίσκει ταβάνι η απόδοσή τους.

Αντί επιλόγου, ο ΑΟΝΑ παίζει το καλύτερο μπάσκετ από όλους τη δεδομένη χρονική περίοδο και αν η ομάδα ενισχυθεί τα Χριστούγεννα και θέλει πραγματικά ( εσκεμμένη χρήση του συγκεκριμένου επιρρήματος) να κυνηγήσει την άνοδο, πληροί τις βασικές προϋποθέσεις.

Σε αυτό το σημείο, το «ατυχία» του τίτλου αποδίδεται στο φετινό format τόσο για ΑΟΝΑ όσο και για Ηλεκτρούπολη. Τα play offs της ανόδου δεν δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον πρώτο της κανονικής περιόδου. Τέλος, αν έπεφταν μόνο 3 ομάδες φέτος, η Ηλεκτρούπολη θα μπορούσε να αναπνεύσει ένα πιο καθαρό οξυγόνο.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανάγνωση της 7ης αγωνιστικής

Επιμέλεια: Outsider

Πηγή φωτό: Ηλεκτρούπολη

Πηγή βίντεο:Basketoupoli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ