Η «πρησμένη» δικαίωση του Σφαιρόπουλου σε ένα δάκρυ

Ο επίλογος του 2019 είναι προ των πυλών και κάποιες στιγμές και πρόσωπα σημάδεψαν το έτος που μας αποχαιρετά.

Ένα από αυτά είναι ο προπονητής Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος πριν από 15 μέρες ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μακάμπι για άλλα τρία χρόνια, υπογράφοντας ένα ηγεμονικό συμβόλαιο.

Ωστόσο, η δική μας προσοχή δεν στρέφεται στο υλικό κομμάτι της υπόθεσης, όσο στα μηνύματα που πήραμε από την ανθρώπινη αντίδρασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η ομάδα για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Η συγκίνηση του Έλληνα τεχνικού ήταν παραπάνω από εμφανής. Και αποκτά περισσότερο βάρος, όταν προέρχεται από έναν άνθρωπο που το προφίλ του έχει συνδεθεί με  περιορισμένη εκφραστικότητα. Μέσα όμως στο συναισθηματικά φορτισμένο λόγο του, εμείς σαν παρατηρητές εισπράξαμε την δικαίωση που αισθάνθηκε ο ίδιος μετά από κόπο και ιδρώτα ετών για να ζήσει αυτή τη στιγμή .

Και επειδή ο πρότερος προπονητικός του βίος ήταν στα μέρη μας, ίσως έχουμε ένα ακόμη εργαλείο στην διάθεσή μας για να τον αποκωδικοποιήσουμε.  Το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, – που ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή και για τις δύο πλευρές την δεδομένη εκείνη χρονική στιγμή – άφησε πίσω της κάποια σπέρματα αποτυχίας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο χρόνος έδωσε και δίνει απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. Το έργο του Έλληνα τεχνικού δεν αναγνωρίστηκε στο 100%. Ρίχνοντας μια ματιά στο σήμερα, είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε ότι η παρουσία του Ολυμπιακού σε τελικούς Ευρωλίγκας ισοδυναμούσε με την κατάκτηση τίτλου αλλά και παράσημο για τον ίδιο τον τεχνικό.

Ο κ. Σφαιρόπουλος παρέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο μια Μακάμπι για τα «πανηγύρια» και την μεταμόρφωσε σε ένα αξιόμαχο σύνολο που ενσαρκώνει τα αγωνιστικά πιστεύω του εμπνευστή της: πάθος, ομαδικότητα και αυταπάρνηση.  

Το άγγιγμα του Μιζράχι στην πλάτη του Έλληνα τεχνικού, ισοδυναμούσε με χίλιες λέξεις. Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε τρεις, αυτές θα ήταν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεμνότητα. Όσα δηλαδή ζητά ένας γνώστης και ευαισθητοποιημένος άνθρωπος του μπάσκετ από τον καπετάνιο που διαλέγει για το καράβι της ομάδας του.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ