Η κληρονομιά ενός θρύλου

Ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών, Michael Jordan, γίνεται σήμερα 60 ετών και εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τον δεκάλογο ενός τιτάνιου αθλητή, επιχειρηματία αλλά και μιας εξίσου τεράστιας προσωπικότητας.

Ο δεκάλογος του Michael Jordan:

I: “Τα εμπόδια δεν πρέπει να σε σταματάνε. Αν πέσεις σε τοίχο, μην γυρίσεις την πλάτη και τα παρατήσεις. Βρες έναν τρόπο να τον σκαρφαλώσεις, να περάσεις από μέσα του ή γύρω του”.

II: “Το ταλέντο κερδίζει παιχνίδια, αλλά η ομαδική δουλειά και η ευφυΐα κερδίζουν πρωταθλήματα”.

ΙΙΙ: “Να μετατρέπεις πάντα μια αρνητική κατάσταση σε μια θετική κατάσταση”.

IV: “Τα όρια, όπως και ο φόβος, είναι συχνά μια ψευδαίσθηση”.

V: “Οι δικοί μου ήρωες ήταν και είναι οι γονείς μου. Δεν βλέπω πως μπορώ να έχω κάποιον άλλον ως ήρωα”.

VI: “Η οπτική μου είναι πως, αν με ωθήσεις σε κάτι που θεωρείς ως αδυναμία μου, τότε θα αντιστρέψω αυτό μου το μειονέκτημα σε μια νέα ικανότητα”.

VII: “Να είσαι ειλικρινής με το παιχνίδι, γιατί το παιχνίδι θα είναι ειλικρινές μ’ εσένα. Αν προσπαθήσεις να το βάλεις σε καλούπι, θα σε βάλει εκείνο σε καλούπι. Αν προσπαθήσεις πραγματικά, θα σου δοθούν πολλά αγαθά. Αυτή είναι η πραγματικότητα σχετικά με το παιχνίδι και στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο ισχύει και στη ζωή”.

VIII: “Για να πετύχεις, θα πρέπει να είσαι εγωιστής, αλλιώς δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Και όταν φτάσεις στην κορυφή, θα πρέπει να είσαι ανιδιοτελής. Να μένεις προσεγγίσιμος και σε επαφή. Να μην απομονώνεσαι”.

IX: “Το παιχνίδι σημαίνει τα πάντα για μένα. Το καταφύγιό μου. Το μέρος που πάντα προσφεύγω, κάθε φορά που χρειάζομαι ηρεμία και ασφάλεια. Έχει υπάρξει η έδρα έντονων πόνων και των πιο έντονων συναισθημάτων χαράς και ικανοποίησης για μένα. Είναι μια σχέση που έχει εξελιχθεί ανά τον χρόνο, δίνοντάς μου τεράστιο σεβασμό και αγάπη για το άθλημα”.

X: “Έχω αστοχήσει σε περισσότερα από 9.000 σουτ στην καριέρα μου. Έχω χάσει σχεδόν 300 παιχνίδια. 26 φορές μου εμπιστεύτηκαν το σουτ που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα και αστόχησα. Έχω αποτύχει ξανά και ξανά και ξανά στη ζωή μου. Κι αυτός είναι ο λόγος που πέτυχα”.

That’s what it means to be a champion…

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ