Φενέρ: Γιατί θεωρείται ακόμη φαβορί της Euroleague

Τα λόγια και οι λέξεις περισσεύουν όταν η πραγματικότητα είναι μέγιστος πολέμιος των προσδοκιών σου. Στην περίπτωση της φετινής Φενέρ, οποιαδήποτε πρόβλεψη καταντά χαμένη υπόθεση.

Η παρατεταμένη κακή αγωνιστική φόρμα για μια ομάδα δεν είναι απαγορευμένη, αλλά αυτό που συμβαίνει με την τούρκικη ομάδα μπάσκετ είναι στις πύλες του αναξήγητου.

Η απίστευτη εμφάνιση της Βαλένθια (98-100) βύθισε ακόμη περισσότερο την Φενέρ στον βαθμολογικό πίνακα, μειώνοντας τις ελπίδες της ανάκαμψής της, έτσι ώστε να μπει στην 8αδα.

Για την εξέλιξη του παιχνιδιού, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ή να περιγράψουμε κάτι, καθώς όλος ο μπασκετόκοσμος έχει ενημερωθεί για το νέο κατόρθωμα των μεν και των δε.

Για τους μεν γηπεδούχους, είναι πραγματικό κατόρθωμα να χάνεις τον αγώνα, όταν στο 1’18’’ που απομένει για να λήξει ο αγώνας, προηγείσαι με 7 πόντους. Για τους δε φιλοξενούμενους, η ανατροπή που έκαναν, είναι το κερασάκι στην τούρτας της δικής τους μπασκετικής γιορτής που έχουν στήσει εδώ και καιρό. Το αναφέρουμε αυτό, γιατί πριν από ένα μήνα τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας είχαν δημιουργήσει τα σενάρια περί διαδοχής του coach Πονσαρνάου.

Η επόμενη μέρα

Όσον αφορά την επόμενη μέρα της Φενέρ, δεν χωράνε προβλέψεις. Όσο υπάρχει μαθητική ελπίδα, όλα θα είναι ανοιχτά. Πάντως στην όλη αυτή ιστορία, υπάρχει ένα ζωντανό σενάριο που αν πάρει σάρκα και οστά, θα αλλάξει δομικά ο τρόπος που θα αποκωδικοποιούμε τα  επεισόδια της μελλοντικής επικαιρότητας.

Σε περίπτωση πρόκρισης της Φενέρ στα play offs, δεν θα ήταν απίθανο και τρελό να θεωρηθεί η ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Και αν έρθει με τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τώρα, θα είναι κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο.
Έχει να κάνει με την εντύπωση που σου δημιουργεί η ομάδα. Οι τρεις παραπάνω νίκες του Παναθηναϊκού, δεν έχουν την αντίστοιχη επιρροή στο υποσυνείδητό μας. Απεναντίας, η Φενέρ έχει άλλο εκτόπισμα και ρόστερ (και λόγω μπάτζετ φυσικά) για πιο αισιόδοξη κατάληξη στο φετινό μαραθώνιο.  Ας μην ξεχνάμε το παρελθόν ομάδων (ΤΣΣΚΑ) που ήταν αήττητες στην κανονική διάρκεια και στους κρίσιμους τελικούς μακριά από τα στάνταρ τους.

Οι μεταγραφές, η καλύτερη τύχη που όντως αγνοείται και οι ικανότητες του coach Ομπράντοβιτς, είναι σημαντικές παράμετροι για να γυρίσει ο διακόπτης της ομάδας αλλά και των δεδομένων της φετινής απρόβλεπτης Euroleague. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες και ούτε εμμονικοί. Η συγκεκριμένη υπόθεση στηρίζεται στην ποιότητα που έχει το υλικό της ομάδας, αλλά και πίστη στον παράγοντα «μπασκετικός εγωισμός» που έχει όλα τα εχέγγυα για να επιστρατευτεί εδώ και τώρα που σφίγγουν τα λουριά και η κλεψύδρα τελειώνει.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here