Φαρμάκης στο «The Momentum»: Αισιόδοξοι για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος – Στόχος η προσέγγιση της 5αδας

Έτοιμος για την 5η διαδοχική σεζόν στα Ταταύλα είναι ο τεχνικός του συλλόγου Χρήστος Φαρμάκης.

Ο τεχνικός της ομάδας μοιράστηκε στο «Τhe Μomentum» τις σκέψεις του αλλά και τις εκτιμήσεις του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο  πρωτάθλημα της Α’ Εσκανά, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για την ανταπόκριση των αθλητών στις απαιτήσεις της σεζόν, λόγω της μεγάλης αποχής από την δράση ελέω κορωνοϊού.

Coach, πώς αντιμετωπίσατε σαν ομάδα την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων πέρυσι;

Η αλήθεια ήταν ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στη συνέχεια βέβαια αισιοδοξούσαμε ότι μετά τα Χριστούγεννα θα επιστρέφαμε στα γήπεδα. Αν και οι παίκτες ακολουθούσαν το πρόγραμμα που τους δίναμε, από ένα σημείο και έπειτα ήταν βέβαιο ότι δεν υπήρχε σημάδι επανεκκίνησης, με αποτέλεσμα να επηρεαστούμε όλοι ψυχολογικά.

Ενδεικτικό στοιχείο της αγάπης για το άθλημα η μεγάλη συμμετοχή των παικτών στις προπονήσεις της μεταβατικής περιόδου. Οι προπονήσεις σταμάτησαν στα τέλη Ιουλίου, καθώς τα παιδιά τα ίδια μας ζήτησαν  μια έξτρα εβδομάδα προπονήσεων. Περιμένουμε όλοι φέτος να παίξουμε.

Ο φετινός σχεδιασμός έχει λάβει υπόψη του κάποιο ενδεχόμενο νέας διακοπής;

Όλα έχουν γίνει με βάση την κανονική διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Η ομάδα κράτησε το 90% του βασικού κορμού της και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παίξουμε κανονικά την φετινή περίοδο.

Ποιες ήταν οι μεταγραφικές σας κινήσεις;

Στην ομάδα προστέθηκαν ο Μάριος Βαθρακοκοίλης, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και της φιλίας του με τους Βελιζιώτη και Λάβαρη επέλεξε την ομάδα μας , ο περιφερειακός Βασίλης Μάντακας (γεννηθείς το 2001) από τον Άλιμο και ο Άγγελος Φίλα (γεννηθείς το 1999) 4-5αρι από την Ηλιούπολη.

Από την ομάδα αποχώρησαν οι Μουρίκης, Γουβιάς και Μαρκουίζος (σπουδές στο εξωτερικό).

Οι στόχοι της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα;

Βασικός στόχος είναι να μην κινδυνεύσουμε και να προσεγγίσουμε την 5αδα. Θέλουμε να παντρέψουμε την παλιά φρουρά του συλλόγου με νεαρά παιδιά που μελλοντικά θα πάρουν μπασκετικά τις θέσεις τους. Αν και άγνωστη η εικόνα όλων των ομάδων στο παρκέ λόγω της αποχής, ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.

Πώς βλέπεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Πολύ καλό. Τηρουμένων των αναλογιών αλλά και του γεγονότος ότι όλο και πιο έμπειροι παίκτες επιλέγουν την τοπική κατηγορία της Εσκανά για να αγωνιστούν, είναι ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα.

Εκτιμώ ότι το επίπεδο θα είναι δυνατό και οι ομάδες θα είναι πολύ ανταγωνιστικές. Σίγουρα, αν δεν έχει ατυχίες με τραυματισμούς, ο Φοίνικας Πειραιά θα έχει τον α’ λόγο. Ωστόσο, αξιόλογο ρόστερ έχουν Ευρυάλη και Δραπετσώνα, με τις θέσεις να είναι ανοικτές για όλους.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here