Το καθεστώς επιστροφής των αθλούμενων στα γήπεδα – Το πρωτόκολλο

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προχώρησε στις απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 16/08/2021 έως 23/08/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 13/08/2021.

Τα εν λόγω μέτρα και οι αντίστοιχες διευκρινήσεις αφορούν τόσο τους αθλούμενους και το τεχνικό προσωπικό όλων των αθλημάτων (ατομικών και ομαδικών), όσο και τους θεατές οι οποίοι δύνανται να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αξιοπρόσεκτο και πρόδηλο από το σύνολο των εκτεθέντων μέτρων και διευκρινήσεων είναι το γεγονός της «διακριτικής μεταχείρισης» που τυγχάνουν οι εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, οι οποίοι θα είναι απαλλαγμένοι, σε μεγάλο βαθμό, από την εβδομαδιαία επίβλεψη και αναφορά.

Επίσης, εξαιρετικά σημαντική είναι η ανάδειξη υπευθύνου COVID-19, ο οποίος θα συνεργάζεται άμεσα με την αντίστοιχη Ομοσπονδία, με σκοπό την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και της τήρησης των μέτρων, από το σύνολο των συντελεστών των εκάστοτε ομάδων.

Για το μπάσκετ

Σε σχέση με το μπάσκετ, το οποίο και κατατάσσεται στα αθλήματα υψηλού κινδύνου, προβλέπονται τα ακόλουθα:

Οι ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ για τους αθλητές έως και 17 ετών θα διεξάγονται με self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας. Αθλητές 18 ετών και άνω με rapid test ανά 1 εβδομάδα.

*εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Από το δικό μας βήμα, εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στο σύνολο των ανθρώπων του αθλητισμού (αθλητών, τεχνικού προσωπικού), για την ορθή τήρηση των μέτρων. Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι αθλητές είναι πειθαρχημένα άτομα και ασχέτως επιλογής πραγματοποίησης του εμβολιασμού ή μη, κάτι που αναμφισβήτητα εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός, θα τηρήσουν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αντιστοιχούν στις κατ’ ιδίαν περιπτώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ