Εθνικά πρωταθλήματα: Τι αλλαγές προβλέπονται για το 2022-23

Ντόμινο αλλαγών προβλέπεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-23 σύμφωνα με τα όσα είπε στον «αέρα» του web radio της Ομοσπονδίας, o Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος.

Η μεγάλη αλλαγή σε πρώτη φάση αναμένεται να γίνει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, αφού θα ενεργοποιηθεί και η συμμετοχή ομάδων της Γ΄ Εθνικής!

Επίσης, προβλέπονται 4 όμιλοι της Γ΄ Εθνικής, 2 στην Β΄ Εθνική και ένας για την Α2, μετά το τέλος της αγωνιστική σεζόν 2022-23 και αρχής γενομένης για την περίοδο 2023-24.

«Το Κύπελλο θα γίνει με ομάδες Γ’ Εθνικής, Β’ Εθνικής και Α2. Όσες ομάδες της Γ’ Εθνικής δηλώσουν συμμετοχή, θα ξεκινήσουν να παίζουν μεταξύ τους, όπου θα σταματήσουν στους 5-6 νικητές. Παράλληλα, θα έχουν ξεκινήσει και οι ομάδες της Β’ Εθνικής, οι οποίες θα σταματήσουν στους 12-13. Μαζί με αυτές από Γ’ και Β’, θα προστεθούν οι ομάδες της Α2, ώστε να μας κάνουν τον “μαγικό”: αριθμό των 32 ομάδων. Από ‘κει κι έπειτα, θα παίξουν όλες μεταξύ τους κανονικά σε νοκ-άουτ και ο ένας νικητής θα μπει μαζί με τις άλλες 7 από την Α1 σε ένα Final Eight».

Για τα πρωταθλήματα: Προβαίνουμε σε αναδιάρθρωση, η οποία θα ισχύσει απ’ το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος. Οι όμιλοι των πρωταθλημάτων της Β’ και Γ’ Εθνικής θα διαφοροποιηθούν, για να καταλήξουμε σε ένα μοντέλο των 4 ομίλων των 14 ομάδων στη Γ’ Εθνική, των 2 ομίλων των 14 ομάδων στη Β’ Εθνική και του ενός ομίλου της Α2, όπου δεν αλλάζει η μορφή της, απλά ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή και αυτών που θα υποβιβαστούν.

Αυτό προϋποθέτει διάθεση, διάρκεια, οικονομική ευρωστία των ομάδων και πάνω απ’ όλα φερεγγυότητα. Για πρώτη φορά δίνουμε βάση στην έξωθεν καλή μαρτυρία της ομάδας και βλέπουμε και τον παίκτη. Αρχής γενομένης απ’ το τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα ελεγχθούν ενόψει της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου οι ομάδες της Α1 και της Α2 ανδρών και γυναικών στο αν και κατά πόσο ήταν αξιόπιστες και φερέγγυες στις συμφωνίες που είχαν κάνει τους αθλητές και τους προπονητές τους. Όπου προκύψει διαφορά και μη τήρηση των συμφωνηθέντων, οι ομάδες δε θα δικαιούνται μεταγραφές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ