Εσκανά: Ποιες αλλαγές έχουν σχεδόν «κλειδώσει» για την αγωνιστική περίοδο 2022-23

Στην τρέχουσα περίοδο του καλοκαιριού, οι ομάδες κάνουν τα σχέδιά τους για την επόμενη σεζόν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται φυσικά και η Εσκανά, με την νέα περίοδο να υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην αγωνιστική δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «The Momentum.gr», κάποιες προτάσεις είναι σχεδόν βεβαιότητες και δύσκολα θα αλλάξουν. Το λέμε αυτό, καθώς η Ένωση έχει κάνει τις εισηγήσεις της και αναμένει την έγκριση από την ΕΟΚ. Μέχρι επομένως, να περάσουν σε αυτό το στάδιο έχουμε και οφείλουμε να διατηρούμε το δικαίωμα της αναμονής.

Τι αλλάζει

Αρχικά, οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων θα τελεστούν στα τέλη Αυγούστου.

Στα πρωταθλήματα της Α, Β και Γ Ανδρών επανέρχεται η διαδικασία των play offs και play outs, όπως είχαμε αναφέρει και το περασμένο διάστημα (διαβάστε ΕΔΩ).

Η συμμετοχή των μικρών αποτελεί παρελθόν. Τι εννοούμε. Στη 12αδα, η ομάδα μπορεί να κατέβει με 10 «μεγάλους» και 2 «μικρούς». Η συμμετοχή τους δεν είναι υποχρεωτική, απλά παρουσία. Μάλιστα, αν μια ομάδα για παράδειγμα δεν μπορεί να «κατέβει» με 2 μικρούς, δηλώνει απλά την 10αδα της.

Τέλος, σημαντική αλλαγή αναμένεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ανδρών, καθώς ομάδες της Ένωσης που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Εθνικών κατηγοριών έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δηλώσουν στο εν λόγω πρωτάθλημα θυγατρική ομάδα Under 23.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ