Ερυθρόλευκο momentum εναντίον πράσινης στασιμότητας

Πως αλλάζουν οι καιροί. Πριν από λίγους μήνες οι προϋποθέσεις για το αντίστοιχο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν εκ προοιμίου διαφορετικές από αυτές που ισχύουν τώρα. Διαφορετικά πρόσωπα, αναπροσαρμογή των στόχων και αλλαγή στην σκυτάλη της πίεσης.

Πρόκειται σίγουρα για ένα ντέρμπι, η έκβαση του οποίου θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την τύχη των ομάδων για την είσοδό τους στα playoffs της EuroLeague.

Ας εξετάσουμε συνοπτικά τους δύο μονομάχους

Ολυμπιακός

Ποιος να το περίμενε πραγματικά, ότι ο Ολυμπιακός προ Μπαρτζώκα θα βρισκόταν σε θέση για να διεκδικήσει και να εξαντλήσει ρεαλιστικές πιθανότητες για πρόκρισή του στα Playoffs. Αναλογιζόμενοι την εικόνα της ομάδας και τις ασυνήθιστες σφαλιάρες που έτρωγε από τους αντιπάλους της, το τώρα μοιάζει απροσδόκητο.

Σίγουρα, σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η αλλαγή του προπονητή, με τον κ. Μπαρτζώκα να πιστώνεται το τωρινό momentum. Η απόδοση της ομάδας βγάζει υγεία και μπασκετική γοητεία. Η τελευταία παράστασή της στο Ισραήλ κόντρα στην σκληροτράχηλη Μακάμπι, επιστέγασμα της όλης νέας σελίδας.

Αν και επρόκειτο για αυτοχειρία, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα για να πανηγυρίσει ένα τεράστιο διπλό, που γλίστρησε μέσα από τα χέρια της.

Παναθηναϊκός

Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα των πράσινων από αυτό που γεννήθηκε από την αρχή της σεζόν και ειδικά για τους περισσότερους (όχι της στήλης) φίλους της ομάδας  με την δεύτερη παρουσία του θρύλου Rick Pitino στον πάγκο της ομάδας.

Φεβρουάριος με μπόλικη κατηφόρα για τον Παναθηναϊκό, που μέχρι στιγμής δεν έχει βελτιωθεί σε τίποτα και παρουσιάζει ένα μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ακόμη και με πρόκριση στα playoffs του θεσμού.

Σίγουρα η πίεση πρασινίζει περισσότερο, καθώς το ροζ φύλλο αγώνα έχει άλλη βαρύτητα για τους φιλοξενούμενους παρά για τους γηπεδούχους σε αγωνιστικό επίπεδο πάντα, καθώς το πρεστίζ το θεωρούμε θέσφατο.

Αντί επιλόγου

Αναμένουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με τις μονομαχίες να έχουν την τιμητική τους και το κίνητρο να ξεχειλίζει από παντού. Σήμερα, δεν υπάρχουν βαθμολογίες και στόχοι, αλλά επικράτηση του ενστίκτου, του δυνατού και του αδικημένου…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here