Erasmus+, στην Μπασκετική Νέα Πέραμο

Ένα πραγματικά καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, φέρνει στην πόλη της Νέας Περάμου, η τοπική ομάδα μπάσκετ μέσα από την αθλητική δραστηριότητα του Σωματείου της Ένωσης, σε συνεργασία με την Ισπανία και την Λιθουανία. Δύο μεγάλες Μπασκετικές Σχολές μαζί με τη Νέα Πέραμο από την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέχρι το τέλος του 2025, συμπορευόνται σε ένα ομοιόμορφο Αθλητικό, συνάμα και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, για παιδιά μικρών ηλικιών που έχουν ανάγκη τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Λίγα Λόγια για το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα ονομάζεται Basket Change Maker, και βασίζεται στο τρίπτυχο Play, Include and Educate και φέρει το λογότυπο BASKΕUBALL. Αφορά παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει μαθητές που προέρχονται από διάφορες ομάδες πληθυσμού, γηγενής, πρόσφυγες, μειονότητες, μετανάστες και σκοπός είναι η Ενσωμάτωση των παιδιών στην κοινωνία μέσω του Αθλητισμού- Παιχνιδιού και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων – Εκπαίδευση. Έτσι λοιπόν συγκροτούνται δύο μεικτά τμήματα με κορίτσια και αγόρια που θα απολαύσουν τα προνόμια του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2025.

Οι εταίροι του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Basket Change Maker, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Erasmus+, μετέχουν οι παρακάτω φορείς:

Κεντρικός φορέας: Πανεπιστήμιο Τζιρόνα, Ισπανία

Εταίροι

· Ένωση Νέας Περάμου – Μεγάρων, Ακαδημία Basketball, Ελλάδα

· 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, Ελλάδα

· CB Salt, Ακαδημία Basketball, Ισπανία

· Σχολείο La Farga, Ισπανία

· Σχολείο Κάουνας, Λιθουανία

· Snaiperis, Ακαδημία Basketball, Λιθουανία

Πλέον, η πόλη της Νέας Περάμου, μπορεί να καυχιέται ότι μέσω αυτού του προγράμματος και της τοπικής ομάδας Μπάσκετ, παίρνει ουσιαστική θέση και καταγράφεται στον Ευρωπαϊκό Μπασκετικό και Αθλητικό χάρτη.

Από την πλευρά του Σωματείου το πρόγραμμα ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Προέδρου του τμήματος μπάσκετ, κου Δημητρακόπουλου Γιάννη, που έτρεξε όλες τις διαδικασίες, επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και κυνήγησε με αυταπάρνηση κάθε τι, έτσι ώστε, κάτι που στην αρχή έμοιαζε με άπιαστο όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Γιατί, δεν αρκεί να έχουμε ιδέες και οράματα αλλά, πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί. Και σε αυτόν το σύλλογο όλα τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι έφοροι, οι προπονητές και όσοι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια της Ένωσης Νέας Περάμου – Μεγάρων ξέρουν να δίνουν όλες τους δυνάμεις και πολλές φορές υπερβάλοντας εαυτόν να πετυχαίνουν σπουδαία αποτελέσματα σαν κι αυτό.

Πρώτες Ενέργειες και Επόμενα Βήματα

Το διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κος Βέρροιος Γιώργος βρέθηκε στο Κάουνας της Λιθουανίας, όπου μαζί με όλους τους εταίρους πραγματοποίησαν το πρώτο διαζώσης Workshop, παρουσίασε τον σύλλογο, αντάλλαξαν απόψεις και σχεδίασαν τις λεπτομέρειες του προγράμματος, καθώς συγκροτούνται άμεσα οι ομάδες των παιδιών που θα συμμετέχουν από κάθε σχολείο.

Το σπουδαίο νέο για την πόλη της Νέας Περάμου είναι ότι, εντός του Απριλίου, της ανατέθηκε να υλοποιήσει το πρώτο Τουρνουά και θα φιλοξενήσει τους εταίρους της από την Ισπανία και την Λιθουανία, καθώς και τα παιδιά των αντίστοιχων ομάδων από αυτές τις χώρες.

Το πρόγραμμα δεν είναι απλά εγκεκριμένο, είναι πλέον ζωντανό!!!

Τα αναμφισβήτητα οφέλη για τη Νέα Πέραμο

«Κορυφώνεται η εξωστρέφεια της Νέας Περάμου, καθώς η εμπλοκή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, όλου του Μπασκετικού στερεώματος. Ξεκινώντας από την Ελληνική Ομασπονδία, την ΕΣΚΑΝΑ, Επαγγελματικές Ομάδες, Ερασιτεχνικές ομάδες της χώρας μας, αθλητικά μέσα, έρχονται σε επαφή μαζί μας για να μάθουν λεπτομέρειες και ταυτόχρονα ακούν και μαθαίνουν την Νέα Πέραμο» σημειώνουν στο «The Momentum.gr» οι άνθρωποι του συλλόγου.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους εταίρους μας από το εξωτερικό που αδημονούν να επισκεφθούν την χώρα μας και να απολαύσουν την Ελληνική φιλοξενία που έχουμε στο DNA μας.

Αναβαθμίζεται η Ακαδημία μας, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη καθώς ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία με τις μεγαλύτερες σχολές του Αθλήματος στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία ποικιλοτρόπως, φέρνουμε τα μικρά παιδιά στον αθλητισμό, βοηθούμε την Τοπική Οικονομία, ενισχύουμε τις δράσεις μας και το κοινωνικό μας αποτύπωμα,

Μεταλαδαμπεύουμε τις αξίες μας και θεωρούμε ότι, ο αθλητισμός ενώνει και αποτελεί την απάντηση σε πολλά προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, σημαντικό ρόλο έπαιξε η άριστη συνεργασία και ο πολύ καλός συντονισμός με τους αρμοδίους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, την Διευθύντρια κα Αλεξοπούλου και την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ιωάννα Ρήγα που έχει αναλάβει και την μεγάλη ευθύνη να τρέξει το πρόγραμμα από την πλευρά της Σχολικής Μονάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ