Δεν βάζει μυαλό ο Αγραβάνης – Βίντεο

Από το NBA μέχρι τοπικά πρωταθλήματα, ο χώρος του μπάσκετ δεν είναι απρόσβλητος από την κακή συμπεριφορά των αθλητών στις γραμμές του γηπέδου, όσο και εκτός αυτού. Φαινόμενα άσχημης συμπεριφοράς μπορούν να δημιουργήσουν μια αρνητική ατμόσφαιρα τόσο για τις ομάδες όσο και για τους φιλάθλους.

Παράδειγμα τέτοιας ιστορίας έδωσε ο Δημήτρης Αγραβάνης στον αγώνα της ομάδας του εναντίον του Κολοσσού Ρόδου για την εξ’ αναβολής αναμέτρηση για τη Basket League, τη περασμένη εβδομάδα. Εκ των υστέρων, η ήττα του Περιστερίου από τον Κολοσσό περνά ξεκάθαρα σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό γιατί, ο διεθνής αθλητής του Περιστερίου είχε μια λογομαχία με την κερκίδα που στο τέλος έφερε και την απρεπέστατη κίνηση του αθλητή. Η εικόνα του βίντεο μιλά από μόνη της.

Και εμείς αναρωτιόμαστε. Ο Αγραβάνης πότε θα βάλει μυαλό. Κυνηγά το συμβόλαιο με ομάδα της Euroleague, όπως υποστηρίζει και παράλληλα κάνει δημόσια παράπονα για τις αρνητικές συστάσεις του Pascual, όταν Ισπανοί συνάδελφοί του εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τον αθλητή και μαζεύουν γνώμες.

Ίσως το έργο και καλύτερα το στοίχημα του Βασίλη Σπανούλη με τον συγκεκριμένο αθλητή είναι να του δείξει τον δρόμο και εκτός γηπέδου. Τέτοια συμπεριφορά μπορεί να εκληφθεί και ως προδοσία, από τη στιγμή που υπάρχει πιο βαθιά και στενή σχέση μεταξύ των δύο ανδρών. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι αυτό το περιστατικό δεν είναι μια άτυχη στιγμή, αλλά προστίθεται σε μια σειρά απαράδεκτων αντιδράσεων.

Να πιάσουμε το κομμάτι Εθνική ομάδα; Όχι, γιατί είναι βαρετό να τονίζουμε τα αυτονόητα και το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διέπει τους εκπροσώπους της. Ή μήπως η ευθύνη εξαντλείται κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου, που όλοι μας ανατριχιάζουμε στις μεγάλες διοργανώσεις; Όχι βέβαια. Συνεχίζεται και εκτός γηπέδου και καθόλη τη διάρκεια της καριέρας των πρωταγωνιστών.

Να ασχοληθούμε με τις ακαδημίες της ομάδας; Και ειδικά σε μια εποχή, όπου η επαφή με την πληροφορία είναι πανεύκολη. Εδώ θα μας πιάσουν τα κλάματα, γιατί η λέξη πρότυπο πάει περίπατο και αποκτά διαστάσεις αφέλειας από την πλευρά μας, όταν σπεύδουμε να τις επικαλεστούμε. Τα στραβά μάτια της ομάδας σε τιμωρία του αλητή, δηλώνει συνενοχή και προσβολή των αθλητικών προτύπων, που πρέπει να καλλιεργεί ο σύλλογος.

Κλείνοντας, για όλα υπάρχει εξήγηση και ο Αγραβάνης για να ισορροπήσει πρέπει να σκεφτεί το εξής. Το επόμενο βήμα θα γίνει, όταν αποβάλλει την έκταση αυτών των συμπεριφορών. Όσο ψάχνεται και τρώγεται, όταν τα πράγματα είναι στραβά, θα βολοδέρνει σε εκπομπές για να αναλύει την Formula…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ