Δελημπαλταδάκης: Μόνο καλό μπορούν να κάνουν οι ξένοι στην Α2

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του, στο e-magazine της ΕΟΚ, ο Τάσος Δελημπαλταδάκης εξηγεί αναλυτικά τα οφέλη από την προσθήκη ξένων, ενώ αναλύει και τη διαχείριση που μπορούν να κάνουν οι ομάδες της Α2, για τους χρονικούς περιορισμούς στη χρήση των ξένων.

“Η προσθήκη των δύο Αμερικάνων παικτών στην Α2 κατηγορία, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ελληνικό μπάσκετ σε συνδυασμό, πάντα, με τα οικονομικά κίνητρα που δόθηκαν στις ομάδες, ώστε να χρησιμοποιούν Έλληνες από 18 έως 25 ετών περισσότερο από προηγούμενες χρονιές.

Είναι λάθος να κοιτάτε όλοι, ότι οι ξένοι θα πρέπει να παίζουν 650 λεπτά, άρα θα παίζουν 50 λεπτά ανά αγώνα. Συνεπώς, εικοσιπέντε λεπτά ο καθένας.

Ο έξυπνος προπονητής ή μάλλον το έξυπνο προπονητικό επιτελείο δεν πρέπει να μπει στη λογική να έχει κομπιουτεράκι σε κάθε αγώνα για να υπολογίζει, ώστε να μην ξεφεύγει από τα 50 λεπτά…

Ο κανονισμός αποφασίσθηκε σαν σύνολο λεπτών (650 ανά γύρο) μόνο και μόνο ώστε οι ομάδες στο 30% των παιχνιδιών τους και αφού «ζυγίσουν» τον αγώνα, να μην χρησιμοποιήσουν τους ξένους ή τουλάχιστον τον ένα ξένο και να δώσουν χρόνο στους Έλληνες (οι οποίοι φυσικά θα είναι οι νέοι του ρόστερ).

Η έξυπνη ομάδα θα κάνει τέτοια διαχείριση χρόνου, ώστε τις τελευταίες 5-6 αγωνιστικές του κάθε γύρου να μην κάνει ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ και να είναι με το ΕΝΑ μάτι στη στατιστική υπηρεσία.

Είναι σημαντικό οι νέοι Έλληνες αθλητές να αντιγράψουν τα «καλά» των Αμερικάνων παικτών, όπως τη νοοτροπία στην προπόνηση, την ένταση στο γυμναστήριο, την προσήλωση στον προπονητή. Αυτοί έχουν μεγαλώσει με αυτές τις αρχές από το γυμνάσιο μέχρι και την αποφοίτηση τους από το κολέγιο.

Σκεφτείτε όλοι πότε είδαμε στην Ελλάδα το ομορφότερο μπάσκετ;

Πότε αναδείχτηκαν οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες;

Ποια εποχή οι Έλληνες προπονητές έγιναν καλύτεροι;

Η απάντηση είναι μία: Στις περιόδους 1992-2010 όπου οι ομάδες είχαν 2 Αμερικάνους παίκτες.

Είμαι σίγουρος ότι φέτος στα ρόστερ θα δούμε μια μεγάλη πτώση στο μέσο όρο ηλικίας των ομάδων, η οποία πτώση θα συνεχιστεί και για τα 2 επόμενα χρόνια ώστε να υπάρξει ισορροπία και πλέον οι φίλαθλοι να βλέπουν 80% άλλα πρόσωπα αθλητών από αυτά που έβλεπαν τα τελευταία 12-15 χρόνια…

Είμαι σίγουρος ότι τη σεζόν 2024-2025, η Α2 κατηγορία θα είναι πολύ καλύτερη από την Α1 (εάν φυσικά δεν αλλάξει κάτι ριζικά εκεί)!

Όπως και είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες της Α1 σύντομα θα δημιουργούν το ρόστερ τους με τους αθλητές που θα αγωνίζονται στην Α2. Θεωρώ ότι έφτασε η ώρα που θα δούμε στο Final 8 του Κυπέλλου μια ομάδα της Α2 να νικά ομάδα της Α1″.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ