Πολλές φορές συγχέουμε λανθασμένα την διαφορά του επιπέδου των κατηγοριών του μπάσκετ. Αυτό δεν σημαίνει ότι εξισώνουμε τα πάντα. Κάθε άλλο. Απλά, η απόσταση μεταξύ παικτών της Α1 και αυτών της Δ’ ΕΣΚΑ (με σχετική δόση υπερβολής σίγουρα) διακρίνεται στο μέγεθος, τις παραστάσεις, το ταλέντο, την ταχύτητα σκέψης και κίνησης. Ένα όμως κοινό χαρακτηριστικό είναι το επίπεδο συγκέντρωσης.
Οι χθεσινές δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Άρη Λυκογιάννη αν δεν συνοδεύονταν από τους τίτλους των ομάδων και των παικτών, θα δημιουργούσαν εύκολα την εντύπωση, ότι δεν γίνεται λόγος για παίκτες Α1. Κι όμως, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!
«Μερικές φορές όμως πρέπει να ακούν και οι παίκτες αυτά που λέμε στα τάιμ άουτ. Πήραμε δύο τάιμ άουτ και τα πετάξαμε στο νερό. Δεν κάναμε τίποτα απολύτως. Το ίδιο έγινε και με τον Προμηθέα και δεχθήκαμε το τελευταίο τρίποντο. Τότε είχαμε σχεδιάσει αλλαγές στα σκριν, αλλά δεν έγινε. Σήμερα πάλι άλλα σχεδιάσαμε και άλλα κάναμε. Δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα αυτό και να βρίσκουμε λύσεις μέσα από το παιχνίδι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο coach του ΠΑΟΚ.
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Ιωνικού Νικαίας, Βαγγέλης Αγγέλου αποτελεί αιτία σοβαρού ενδιαφέροντος, όταν έρχεται η ώρα για τις δηλώσεις που θα κάνει. Είναι πραγματικά απολαυστικός και κάθε φορά, αισθάνεσαι ότι θα ανακαλύψεις μια ακόμη καινούργια οπτική γωνία για το μπάσκετ και τις ιδιαιτερότητές του.
Συγκεκριμένα, έδωσε μια ενδιαφέρουσα διάσταση για την μεταγραφή ενός παίκτη και πώς αυτή μεταφράζεται στους όρους του αθλήματος. Ο λόγος για τον Αμερικανό Άνταμ Σμιθ, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τη Ζιελόνα Γκόρα.
«Δεν σκεφτόμαστε κάποια αλλαγή. Πήραμε τον Κόνιαρη. Εμείς ευχόμαστε να μπορεί να φύγει ένας παίκτης για να πάει κάπου καλύτερα. Όταν κάποιος παίκτης φεύγει από έναν οργανισμό, σημαίνουν δύο πράγματα. Είτε ότι δεν παίζεις καλά, είτε ότι παίζεις καλά και αλλάζεις επίπεδο. Και εγώ είμαι ευχαριστημένος που δώσαμε σ’ ένα παιδί την ευκαιρία να πάει στην VTB» υπογράμμισε.
Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])