Συνώνυμο του κορωνοιού οι δυσκολίες και τα ψυχικά αποθέματα που καλείται ο εκάστοτε άνθρωπος να επιδείξει. Ειδικά για τους πρωταθλητές, η προετοιμασία τους περνά από 40 κύματα. Πάμε να μάθουμε τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τριών Ινδών πρωταθλητών, που παλεύουν για την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
SP Λίκιθ (ο καλύτερος κολυμβητής της Ινδίας)
Ο Ινδός πρωταθλητής, που παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό από τα τέλη Φεβρουαρίου, στο αγρόκτημα του προπονητή του, το οποίο περιβάλλεται από πυκνά δάση στην πολιτεία Καρνατάκα, προπονείται σε μια «πισίνα» μήκους 20 μέτρων που χρησιμοποιείται συνήθως για την… άρδευση των καλλιεργειών.
Φυσικά, οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές, «το νερό δεν είναι πραγματικά καθαρό, υπάρχουν ψάρια και χελώνες και δεν έχουμε διάδρομους», λέει χαμογελώντας ο Λίκιθ, θεωρώντας τυχερό τον εαυτό του, επειδή μπορεί να προπονείται.
Μπχαβανί Ντεβί
Τον ίδιο στόχο, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει και η Μπχαβανί Ντεβί, η οποία αναγκάσθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, να φύγει από την Ιταλία και να συνεχίσει τις προπονήσεις στην… ταράτσα του σπιτιού της, στην πόλη Τσενάϊ της νότιας Ινδίας. Η 26χρονη ξιφομάχος, προπονείται κρεμώντας μία μάσκα ή έναν στόχο στον τοίχο: «Δεν είναι καινούριο για εμένα. Όταν ξεκίνησα την ξιφασκία, συνηθίζαμε να κάνουμε προπόνηση με ραβδιά και να κρεμάμε μια μάσκα ή έναν στόχο στον τοίχο. Αυτή η περίοδος, είναι μια ευκαιρία να προετοιμασθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα με τα μέσα που διαθέτουμε και να είμαι έτοιμη όταν επιστρέψουμε στους αγώνες. Το να είσαι στο σπίτι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά από χρόνια απουσίας είναι επίσης κάτι ιδιαίτερο για εμένα. Μου δίνει περισσότερη ενέργεια».
Μοχάμεντ Ανας (πρωταθλητής 400 μέτρων)
Η προπόνηση του Ανας περιορίζεται σε εσωτερικούς χώρους, γεγονός που τον δυσκολεύει: «Για έναν αθλητή σαν κι εμένα, ο οποίος περνά τον περισσότερο χρόνο του με προπόνηση σε ανοικτούς χώρους, ο περιορισμός -μερικές φορές- με εξαντλεί ψυχικά», δήλωσε ο 25χρονος αθλητής, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018.
Ωστόσο, με ψυχαγωγία και συχνή επαφή με την οικογένεια και τους φίλους του, ξεπερνά την ψυχολογική φόρτιση: «Προσπαθώ να παραμείνω θετικός. Τώρα έχω περισσότερο χρόνο για να προπονηθώ».
Πηγή της είδησης: ΑΠΕ-ΜΠΕ