1996: Όταν η Ν. Μπακογιάννη πέταξε στους αιθέρες της Ατλάντα

Πριν ακριβώς από 22 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, η Νίκη Μπακογιάννη πήδηξε ως τον… Θεό και έβαλε το όνομά της όχι μόνο στη λίστα των Ολυμπιονικών αλλά και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ειδικότερα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έκανε ρεκόρ και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness ως η αθλήτρια με τη μεγαλύτερη διαφορά (33 πόντοι) σωματικού ύψους (1,70 μ.) και ύψους που υπερέβη (2,02 μ.).

Μάλιστα, η πρώην ολυμπιονίκης μνημόνευσε πριν από ένα περίπου χρόνο, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, την ατομική αυτή διάκριση, καταγράφοντας επιγραμματικά τα δύσκολα και συνάμα μοναδικά μονοπάτια του αθλητισμού.

«Άτλαντα 3 Αυγούστου 1996….σαν σήμερα πριν από κάποια χρόνια είχα την υπέρτατη χαρά να ανέβω στο βάθρο των νικητών και να βιώσω ένα όνειρο που είχα από μικρή. Στο ταξίδι του αθλητισμού όλα αυτά τα χρόνια βίωσα πολλά συναισθήματα, αρνητικά και θετικά, ήττες και νίκες,χαρά και λύπη, απόρριψη και αποδοχή, μα μοναδικός μου στόχος ήταν να υπερβαίνω τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερη αθλήτρια,καλύτερος άνθρωπος. Σε δύσκολες στιγμές χρειάστηκε να ψάξω βαθιά μέσα μου για να βρω δύναμη, να βρω μια σπίθα, μια φλόγα που θα με έκανε δυνατή, αυτή τη δύναμη εύχομαι να την έχουμε όλοι μας. Ο αθλητισμός είναι ένα όχημα για να γνωρίσεις τον εαυτό σου!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή πληροφορίας: sansimera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ