Βίαιη διακοπή των αγώνων της Εσκανά με ασάφειες…

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κατάσταση με τα κρούσματα στην Ελλάδα ξεφεύγει σε επικίνδυνο βαθμό, καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκαν 1.547 νέες μολύνσεις.

Για να δικαιολογήσουμε την ανάπτυξη της σκέψης που θα ακολουθήσει παρακάτω, λαμβάνουμε υπόψη μας την σοβαρότητα της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι και τις διαστάσεις που έχει πάρει ο κορωνοϊός στις ζωές μας.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εξετάζει καθημερινά νέα μέτρα που θα αναχαιτίσουν την διασπορά του ιού, με στόχο να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown (μέχρι στιγμής τουλάχιστον).

Στο μέτωπο της αθλητικής δραστηριότητας και δη του μπάσκετ που μας απασχολεί στην προκειμένη περίπτωση, από την Ευρωλίγκα μέχρι το Δ’ τοπικό γνωστοποιούνται καθημερινά νέα κρούσματα αθλητών με κορωνοϊό.

Η περίπτωση της ΕΣΚΑΝΑ

Η προχθεσινή όμως ανακοίνωση της ΕΣΚΑΝΑ δημιουργεί προβληματισμό για αρκετούς λόγους, που χρήζουν άμεσης διευκρίνισης.

Ειδικότερα, η δημιουργία των αποριών εδράζεται σε δύο αιτίες:

1. Η επιλογή της ώρας της ανακοίνωσης

Προξενεί τεράστια εντύπωση η συγκεκριμένη χρονική επιλογή. Νύχτα στην κυριολεξία

2. Απότομη αναστολή χωρίς «προειδοποιητικά μηνύματα»

Στην καθημερινότητά μας, κάθε μέρα εισάγονται νέα μέτρα, προκειμένου να μην ανακοπούν απότομα όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Το lockdown, που επιλέγει η ΕΣΚΑΝΑ και μάλιστα τόσο βίαια, δεν συνάδει με το ενημερωτικό κλίμα των περασμένων ημερών.  Δηλαδή καταγραφή κρουσμάτων σε ομάδες της Ένωσης και αντίστοιχη χρήση του υγειονομικού Πρωτοκόλλου.Στις υπόλοιπες διοργανώσεις, όταν εντοπίζονται κρούσματα, αναβάλλονται οι αγώνες των εμπλεκόμενων.

Πώς στην ΕΣΚΑΝΑ, επιλέγεται μια τέτοια στάση, χωρίς να έχει προηγηθεί λήψη πιο ήπιων μέτρων πριν την 14ημερη αναστολή των δραστηριοτήτων; Γίνεται αντιληπτό ότι οι προθέσεις της Ένωσης είναι καλοπροαίρετες, αλλά η εκτέλεση επιδέχεται αμφισβήτησης στην ορθότητά της.

ΥΓ: Είναι προτιμότερη η ενημέρωση, παρά να αιωρούνται υποψίες που ενισχύουν την ανασφάλεια των αθλητών και των οικογενειών τους.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Δεν μπορεί κανένας να κρίνει αρνητικά ή θετικά την απόφαση διότι δεν ξέρουμε τα δεδομένα που πάρθηκε αυτή η απόφαση.
  Το ότι η ανάρτηση ήταν τόσο αργά το βράδυ ίσως να υπήρχε το υπερεπείγων.
  Ίδια περίπτωση διακοπής πρωταθλημάτων την 22/10 ήταν της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. τι έχουμε να πούμε σήμερα μετά από έξι ημέρες?
  Που έφτασε ο Ν. Θεσσαλονίκης??
  Τελικά πήρε τη σωστή απόφαση η Ε.ΚΑ.Σ.Θ?
  Μήπως έτσι προστατεύει περισσότερο τους αθλητές της?
  Γιατί πρέπει το άθλημα που υπηρετούμε να είναι μια από τις πηγές εξάπλωσης
  Ας να σταματήσουμε να γράφουμε και να μιλάμε για πρωτόκολλα, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να τα ακολουθήσει, δεν υπάρχει ούτε η οργάνωση ούτε και οι πόροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here