Τσαρτσαρής: Οι επιλογές στις εθνικές ομάδες γίνονται από 5 ανθρώπους πλέον, όχι από έναν

Ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ στο Νότο, Κώστας Τσαρτσαρής, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη και ανέλυσε τους άξονες στους οποίους επικεντρώνεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σκεπτικό γύρω από την κλήση των αθλητών στις εθνικές ομάδες, τονίζοντας ότι:«Το μπάσκετ γενικά χωρίζεται σε δύο σκέλη, στο μαζικό αθλητισμό και στην ελίτ που θεωρούμε ότι είναι οι Εθνικές ομάδες. Στο θέμα της ελίτ, τα παιδιά που θα στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες αποτελούν και κίνητρο για τα υπόλοιπα, αλλά και για τα ίδια ώστε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο επειδή από πίσω έρχονται τα άλλα. Και σ’ αυτό το κομμάτι φέτος κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι κάναμε τα τελευταία χρόνια. Μπλέκουμε πολύ περισσότερο τα κλιμάκια, οι επιλογές γίνονται πολύ αξιοκρατικά από δικούς μας προπονητές που παρακολουθούν τα παιδιά καθημερινά.

Μέσα απ’ τα κλιμάκια γίνεται ένα μεγάλο φιλτράρισμα όχι από έναν άνθρωπο, αλλά απ’ τον προπονητή της κάθε Ένωσης, το Νίκο Σταυρόπουλο κι εμένα σαν υπεύθυνοι Βορρά και Νότου, το Δήμο Ντικούδη σαν υπεύθυνο Εθνικών ομάδων και φυσικά τον εκάστοτε προπονητή κάθε Εθνικής. Μιλάμε δηλαδή για 5 ανθρώπους που θα πρέπει να συγκλίνουν στο ίδιο σημείο. Αν ένας απ’ αυτούς κάνει κάτι διαφορετικό που είναι μεμπτό, αμέσως «χτυπάει καμπανάκι» και δεν πρόκειται να γίνει γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι οι κλήσεις γίνονται από 5 ανθρώπους πλέον, όχι από έναν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ