Τροποποίηση Α1 Γυναικών: Μια πιθανή «ανάγνωση»

Γνωστοποιήθηκε χθες και επίσημα από την ΕΟΚ (Διαβάστε ΕΔΩ) η αλλαγή της ειδικής προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τρέχουσα ταραχώδης αγωνιστική χρονιά.

Μεταξύ των βασικών σημείων, η απόφαση για κανένα υποβιβασμό αλλά και η μεταφορά ποινών (αφαίρεση βαθμών) την επόμενη χρονιά για όσες ομάδες δεν αγωνιστούν σε κάποιο παιχνίδι, αποτελούν αναμφίβολα σημαντική αφορμή για κουβέντα και γόνιμες απορίες.

Μια γενικότερη ματιά

Σίγουρα, τις τελευταίες δέκα ημέρες, η αθλητική επικαιρότητα έχει «ψιλοξεσκουριάσει» – με μεγάλη δόση υπερβολής – δεδομένου ότι το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων για αγώνες και προπονήσεις σε Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών αντίστοιχα, άλλαξε την ροή των ειδήσεων.

Το περιεχόμενό τους βέβαια δεν έχει στην ουσία αλλάξει, καθώς είναι βουτηγμένο στην απαισιοδοξία και την έλλειψη ελπίδας για επιστροφή στη δράση. Ανακοινώσεις, φωνές, υπερβολές, αρνητικότητα και πολύ σκοτάδι χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των μπασκετικών ειδήσεων, για τους άμεσα ενδιαφερόμενους προς επιστροφή στα γήπεδα για restart.

Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού

Παρά τις φωνές και τις διαμαρτυρίες των ομάδων η Α1 Γυναικών εν τέλει θα τελειώσει στο γήπεδο. Η τροποποίηση όμως της προκήρυξης για το εν λόγω πρωτάθλημα γεννά αρκετούς προβληματισμούς για το μέλλον των υπολοίπων «παικτών» του αθλήματος.

Αν ακολουθηθεί η ίδια γραμμή και στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, που και αυτή δείχνει ότι είτε με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, θα συνεχιστεί (ήδη αυξάνονται οι επιστροφές στα γήπεδα), δεν υπάρχει ουσιαστική αιτία αναμονής για τους άλλους.

Ποιους άλλους; Αυτούς των υπόλοιπων εθνικών κατηγοριών και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Διότι, αν η νέα ειδική προκήρυξη για την Α2 Ανδρών δεν κάνει αναφορά για υποβιβασμό, τότε δεν συντρέχει λόγος τέλεσης των άλλων εθνικών κατηγοριών για την ανάδειξη πρωταθλητή και «πεσόντων».

Δεν το θεωρούμε ως δεδομένο, απλά κάνουμε μια εικασία και την τεκμηριώνουμε ή προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή της. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και ο γενικότερος παλμός των ομάδων σε συνδυασμό με την υγειονομική εικόνα της χώρας, το μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο: No more games this year.

Με βάση την τάση των περισσότερων μέσων στο Διαδίκτυο για γρήγορα συμπεράσματα με «μεγάλους» τίτλους, που αποσκοπούν στις εντυπώσεις, θα διατηρήσουμε μια εγκράτεια και θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here