Το νέο στοίχημα στην καριέρα του Γιάννη

Η ανάλυση των πεπραγμένων του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι περιττή. Η πορεία του στο NBA και όσα έχει καταφέρει είναι μοναδικά. Το περιστατικό όμως με την κουτουλιά που έριξε στον Βάγκνερ των Ουίζαρντς χρειάζεται μεγεθυντικό φακό.

Η διατήρηση της ψυχραιμίας τις κρίσιμες ώρες κατά τη διάρκεια των αγώνων θεωρείται αρετή και τεράστιο όπλο στην «φαρέτρα» του αθλητή. Και όταν αυτός ο αθλητής είναι ο MVP του NBA, οι αφορμές για φαινόμενα Βάγκνερ θα αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Το ζητούμενο της κριτικής είναι για το βήμα στο επόμενο επίπεδο. Ο Greek Freak έχει φτάσει αναμφισβήτητα στην κορυφή. Το δικό του όμως στοίχημα είναι να έχει διάρκεια αυτή του η κατάκτηση. Σε καμία περίπτωση, δεν επιχειρείται η αγωνιστική αποκαθήλωση του διεθνούς αθλητή. Οι επιπόλαιες στιγμές και τα αβίαστα λάθη είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Τρανά παραδείγματα, οι περιπτώσεις τεράστιων αθλητών που άφησαν το θυμικό τους να κυριαρχήσει στις πράξεις τους.

 Άνθρωποι είναι άλλωστε οι αθλητές και όχι μηχανές παραγωγής θεάματος. Το συγκεκριμένο περιστατικό λοιπόν είναι μια ακόμη καλή ευκαιρία για τον αθλητή να εξοικειωθεί με την νέα του μπασκετική πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε! Άλλωστε στο «Last Dance», μεγάλο μέρος αφιερώθηκε και στην πνευματική ετοιμότητα των παικτών των Bulls, που χρειάστηκε να καλλιεργήσουν για να αντέξουν στο σκληρότατο παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Τα στοιχήματα και οι προκλήσεις δεν έχουν ημερομηνία λήξεως. Αντιθέτως, περιμένουν εσαεί τους αθλητές για να δοκιμάσουν τα όρια της αντοχής τους στους ψυχικούς αυτούς πολέμους.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here