Το μήνυμα του Jordan για τη δολοφονία του Floyd

Την δημόσια οργή του για το σκοτεινό και απάνθρωπο συμβάν με τον Geοrge Floyd, εξέφρασε ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν. Ο τραγικός θάντος του Αφροαμερικανού έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις και ταραχές σε πολλές αμερικανικές πόλεις.

Το μήνυμα του Τζόρνταν αποκτά διαφορετική διάσταση, αν λάβουμε υπόψη μας τις τοποθετήσεις που έκανε στο Last Dance περί της θεωρίας του για τον ακτιβισμό.

«Είμαι βαθιά λυπημένος, πονάω πραγματικά και είμαι θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο του καθενός, την προσβολή και την αγανάκτηση.Στέκομαι στο πλευρό όσων καταδικάζουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία προς τους έγχωμους ανθρώπους στη χώρας μας. Έχουμε περάσει αρκετά.Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι συλλογικές φωνές μας δείχνουν τη δύναμη και την αδυναμία των άλλων να μας χωρίσουν.

Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μη γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας στην εκτός λογικής βαρβαρότητα.Πρέπει να συνεχίσουμε τις ειρηνικές εκφράσεις (διαμαρτυρίας) εναντίον της αδικίας και να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν (οι ένοχοι).

Η ενωμένη φωνή μας πρέπει να ασκήσει πίεση  στους ηγέτες μας, ώστε να αλλάξουν τους νόμους μας, αλλιώς, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε μια συστημική αλλαγή.Ο καθένας μας πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους.Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και με τους αμέτρητους άλλους, των οποίων η ζωή αφαιρέθηκε βάναυσα και χωρίς καμία λογική, μέσω ρατσιστικών και άδικων πράξεων».

Φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις


Image
Image

Image

Image
Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here