Το μέγεθος του θριάμβου της Ευρυάλης – Ερωτηματικό ο πρωταθλητισμός για τον Ερμή Αργυρούπολης

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Ευρυάλη επί του Ερμή Αργυρούπολης στην εκπνοή του 2022 για το πρωτάθλημα της Α΄Ανδρών στην Εσκανά.

Η νίκη αυτή ισοδυναμεί με μεγάλη ασφάλεια παραμονής, αφού λίγες ομάδες από τη μέση και κάτω θα καταφέρουν να λυγίσουν τον Ερμή. Στα αγωνιστικά και τη καθιερωμένη μας τεχνική ματιά, που διαβάζετε και αγαπάτε με βάση την υψηλή επισκεψιμότητα που έχει η εν λόγω ασχολία, θα σχολιάσουμε το β΄ ημίχρονο.

Πάμε παρκέ!

Η Ευρυάλη παίζει 4 Out 1 In αλλά δεν περνάει την μπάλα μέσα, αντίθετα ψάχνει τα κενά σημεία για να κόψει. Από την άλλη στην άμυνα είναι αρκετά στατική η Ευρυάλη, όμως αμύνεται καλούτσικα στα πικς. Παίζει σκιά και δίνει το σουτ μέσης απόστασης με τον ψηλό να παίζει Drop, κλέβοντας ανάσες.

Πολλή κακή η στάση των forwards του Ερμή ως προς την τροφοδοσία συμπαικτών τους.

Ο Ερμής στέλνει βοήθειες στο ποστ της Ευρυάλης, η οποία ψάχνει την αδύνατη πλευρά από το “βαμμένο”. Η κακή συμπεριφορά του αμυνόμενου εκεί και το αργό του Recover γενούν ευκαιρίες για close out.

Η Ευρυάλη ταυτόχρονα με το κεντρικό πικ, τρέχει και ένα zipper cut προς το high post, για να δημιουργήσει προφανώς ανισορροπία. Είναι πολύ στατική στην επίθεση, δεν χρησιμοποιεί σκριν μακριά από την μπάλα, δεν έχει κίνηση και καταντά προβλέψιμη. Ο Ερμής προσπαθεί επίσης να δει την αδύνατη πλευρά από το ποστ.

Η Ευρυάλη παρουσιάζει μια πολύ ωραία επιθετική ενέργεια με staggered pin down στην πλευρά που συνεχίζεται με flare των δυο screeners του staggered (ο πρώτος Screener κάνει pop out για σουτ). Το κρατάμε αυτό, ωραίο.

Η άμυνα του Ερμή εδώ είναι στην πλάτη (σκιά, shadow). Ίσως αν έπαιζε under να το αντιμετώπιζε καλύτερα, το σουτ βγήκε αρκετά καλό και ελεύθερο, όμως η Ευρυάλη στο Γ’ δεκάλεπτο τα έχει σπάσει κυριολεκτικά.

Ο Ερμής μένει σε επαφή μόνο και μόνο με τις βολές. Εκμεταλλεύεται στο έπακρον το drop της Ευρυάλης και κερδίζει εύκολα εκατοστά, τα οποία της δίνουν εύκολες βολές, αφού ο αμυνόμενος μένει στάσιμος και δεν μπορεί να ματσάρει την ενέργεια του επερχόμενου αντιπάλου.

Η Ευρυάλη έχει καλή transition άμυνα. Βάζει στο παιχνίδι και ένα Double Flex για να πάρει μπάλα με mismatch στο ποστ και ο ψηλός της διαβάζει τις βοήθειες πασάροντας έγκαιρα. Συνεχίζει άστοχη. Επίσης σε περίπτωση switching του Ερμή, χτυπάει άμεσα στα mismatch.

Δ΄Δεκάλεπτο

Στο ξεκίνημα της 4ης, για πρώτη φορά ο Ερμής χτυπάει το under και drop του αντιπάλου του και βάζει τρίποντο.Σε man to man, ο Ερμής χτυπάει στην πλευρά, είτε με flares και curling είτε με pick n’ roll απομόνωσης και το καταφέρνει.

Ο Ερμής συνεχίζει τα side picks, η Ευρυάλη παίζει ξανά drop και ο Ερμής πασάρει σωστά στον παίκτη δυνατής πλευράς (πλέον το pick δεν είναι απομονωμένο και ο αμυντικός του τρίτου παίκτη συγκλίνει, για να πάρει το dive του ψηλού). Άστοχο και αυτό.

Ίδια φάση στην επόμενη επίθεση και αυτή τη φορά καλάθι για τον Ερμή (Καβαλαράκη). Στο μεταξύ η Ευρυάλη έχει χτυπήσει το under των φιλογενούμενων με τον Καγιαμανίδι (πολύ καλός).

Η Ευρυάλη χτυπάει σε close out με τον πάρα πολύ ΣΩΣΤΌ Κούκουρα και βρίσκει πολύ μεγάλο σουτ με ταμπλό στο τέλος του χρόνου, σουτ-μαχαιριά.

Οι παρατηρήσεις – συμβουλές

Η Ευρυάλη πρέπει να προσθέσει περισσότερη κίνηση στην επίθεσή της (κοψίματα και σκριν μακριά από την μπάλα) και να σταματήσει τηνάμυνα του drop και να παίξει κάτι άλλο, ας παίξει under ή “σκιά”. Ας αλλάξει και ας φέρει παίκτη από την αδύνατη πλευρά. Ας κάνει κάτι διαφορετικό. Επίσης να κάνει καλύτερη δουλειά στα box outs.

O Ερμής χρειάζεται ενίσχυση στην γραμμή των ψηλών.

Πολλή δουλειά στις αλλαγές στα σκριν και στην επίθεση στο PnR (μπορούν να προσθέσουν κοψίματα στη base line όταν παίζεται Pick ψηλά ή να παίξουν short roll και να χτυπήσουν από εκεί στην αδύνατη πλευρά). Θέλουν επίσης δουλειά στα Box outs για το rebound, αλλά και στη weak side.

Αντί επιλόγου, η νίκη της Ευρυάλης με βάση τις απουσίες της βαφτίζεται θρίαμβος. Για τον Ερμή, η ήττα αυτή εκφράζει απογοήτευση και επίσης η δική μας κριτική θα είναι πιο αυστηρή, αφουγκραζόμενοι τους θεωρητικούς στόχους πρωταθλητισμού του συλλόγου. Είναι πολύ πιο γεμάτη ομάδα και με βάση την παράταξη της αντιπάλου, ήταν αυτοκτονικό το αποτέλεσμα. Προφανώς και απουσίαζε η φλόγα από την ομάδα, καθώς υποσυνείδητα καλλιεργήθηκε η εντύπωση του άνετου περάσματος. Ωστόσο, η πράξη απέδιξε το ακριβώς αντίθετο. Με αυτή την εικόνα, προφανώς και δεν μπορεί να κάνει όνειρα ανόδου η ομάδα της Αργυρούπολης. Επειδή όμως το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και τα Play offs διαφορετική ιστορία, οι ήττες αυτές δίνουν χώρο και χρόνο στην εκμάθηση των λαθών.

Επιμέλεια: Outsider

Πηγή βίντεο: Basketoupoli

Διαβάστε ΕΔΩ την ανάγνωση της αγωνιστικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ