Το «φάουλ» της Εσκανά στην προκήρυξη της Α΄Ανδρών 2022-23

Ημέρα προκηρύξεων η σημερινή για τις Ενώσεις του μπάσκετ. Στο «The Momentum.gr» θα ασχοληθούμε εκτενώς με το περιεχόμενο των νέων οδηγιών των πρωταθλημάτων σταδιακά.

Στη παρούσα φάση, θα ασχοληθούμε με την αγαπημένη μας Εσκανά, στην οποία βρίσκουμε κενά και διαχωρισμούς, με τους οποίους δεν συμφωνούμε. Προφανώς και δεν αφήνουμε σκιές δόλου – για να μην παρεξηγηθούμε – αλλά εντοπίζονται ασυνέπειες.

Το επιχείρημά μας αφορά τις ανόδους και για να γίνουμε κατανοητοί, θα συγκρίνουμε το εν λόγω καθεστώς σε Α΄και Β΄ Ανδρών.

Το περιεχόμενο

Αρχικά, χαιρετίζουμε την επαναφορά των play offs/play out που λόγω κορωνοϊού σωστά μπήκαν στον πάγο.

Όπως ορίζεται βάσει της προκήρυξης, από την Β΄Ανδρών ανέρχονται στην Α΄Ανδρών τρεις ομάδες και η πρώτη της regural season απευθείας, με τις θέσεις 2-5 να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα επόμενα εισιτήρια.

Αντιθέτως, στην Α΄ Ανδρών η υπόθεση της ανόδου στην Γ΄ Εθνική έχει δυσκολότερο δρόμο. Τα play offs αφορούν την πρώτη 4αδα, με τον πρώτο να συμμετέχει στον χορό αυτής της διαδικασίας.

Η ένστασή μας

Και εδώ λοιπόν εντοπίζεται η αντίθεσή μας. Μπαίνοντας στα παπούτσια και την ψυχολογία της ομάδας που θα τερματίσει στην 1η θέση, μπορούμε σε ένα βαθμό να προεξοφλήσουμε το άγχος και κυρίως το αίσθημα ανασφάλειας (διαχείριση του πρέπει) και αδικίας που θα διακατέχει την εν λόγω ομάδα.

Προφανώς και προσεγγίζουμε την πλευρά των ομάδων και όχι του φίλαθλου κοινού, το ενδιαφέρον του οποίου θα είναι αμείωτο και σε ένα βαθμό διασκεδαστικό.

Το συγκεκριμένο μέτρο ακυρώνει την προσπάθεια μιας χρονιάς για την ομάδα που πανηγυρίζει την κατάληψη της 1ης θέσης και δεν χαίρει την αναγνώριση της αγωνιστικής συνέπειας. Όποιο επιχείρημα για το πλεονέκτημα της έδρας, είναι προφανώς φαιδρό, αφού σε αυτό το επίπεδο, η πλειοψηφία των αγώνων (δυστυχώς) γίνεται μεταξύ συγγενών και φίλων. Επομένως, οποιαδήποτε σύγκριση με Euroleague και ΤΣΣΚΑ είναι άκυρη.

Εν κατακλείδι, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το μέτρο θα αποτελέσει το φετινό μας βασικό επιχείρημα στην αξιολόγηση του πρωταθλήματος και θα δώσει παράταση και επιείκεια στο λάθος των μονομάχων του 2022-23.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ