To «παυσίπονο» της ΕΣΚΑ στα κενά καθίσματα

Προ των πυλών της έναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του μπάσκετ σε ένα ομιχλώδες τοπίο, δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού και άγνωστη η πορεία του.

Άγνωστες επίσης, οι συνθήκες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, δεδομένο θεωρείται και το άδειο γήπεδο με τα κενά καθίσματα. Δεν θα διεξαχθούν για το υπόλοιπο του έτους οι αγώνες με την παρουσία φιλάθλων.

Η ΕΣΚΑ από την πλευρά της, σε μια προσπάθεια να «απαλύνει» τον πόνο του κενού στις εξέδρες, πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία, δίνοντας στις ομάδες που το επιθυμούν, να καλύπτουν τηλεοπτικά τους αγώνες τους, προκειμένου να τους παρακολουθούν οι φίλοι κάθε ομάδας, καθώς φυσικά και συγγενείς των αθλητών.

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:

“Προς τα Σωματεία-Μέλη μας

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας έχει επιφέρει πολυάριθμες αλλαγές στην κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας . Δυστυχώς από τον γενικό αυτόν κανόνα δεν αποτελεί εξαίρεση ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Η μέχρι στιγμής απόφαση για διεξαγωγή των αγώνων χωρίς παρουσία φιλάθλων αποτελεί μεγάλη τροχοπέδη για όλους τους ενδιαφερόμενους και λάτρεις τους αθλήματος, και ιδιαίτερα για τα σωματεία. Η απουσία φιλάθλων, η μη είσοδος των γονέων των αθλητών που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια των παιδιών αλλά και την ομάδα, και η αδυναμία προβολής και διαφήμισης των εκάστοτε χορηγών της ομάδας απουσία κοινού, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των σωματείων-μελών μας σε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο για όλους.

Για το λόγο αυτό και κατόπιν αιτημάτων των σωματείων-μελών μας, το ΔΣ της Ένωσης αποφασίζει τα εξής:

  1. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και μόνο, δεν ισχύουν οι παράγραφοι 16.3 & 16.4 του ΑΡΘΡΟΥ 16 «ΓΕΝΙΚΑ» όλων των Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων & Τουρνουά της ΕΣΚΑ σχετικά με ζωντανή μετάδοση των αγώνων.
  2. Επιτρέπουμε σε όλα τα σωματεία-μέλη της Ένωσης μας, εφόσον επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα, να μεταδίδουν με live streaming όλους τους εντός έδρας αγώνες τους, τηρώντας τις εξής προϋποθέσεις :

-να υπάρχει καθ’ όλη την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα το λογότυπο  της ΕΣΚΑ
-κατά διαστήματα της μετάδοσης να προβάλλεται σύντομο βίντεο “trailer” που θα σας δοθεί από την ΕΣΚΑ
-η εκάστοτε αναμετάδοση να μεταδίδεται ταυτόχρονα από το κανάλι της ΕΣΚΑ στο Youtube.

  1. Για την δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης (live streaming) κάθε αγώνα τα σωματεία θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση άδειας στην Ένωση.

*Όσον αφορά την άδεια βιντεοσκόπησης αγώνων  θα ισχύει η ήδη υπάρχουσα άδεια, η οποία θα πρέπει να είναι ανανεωμένη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και  την οποία λαμβάνουν τα σωματεία από την Ένωση.

Ευελπιστούμε ότι με την συγκεκριμένη απόφαση, θα δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία-μέλη μας να διατηρήσουν την συνεργασία με τους χορηγούς τους ή ακόμα και να αποκτήσουν καινούργιους, εξασφαλίζοντας μια «οικονομική ανάσα» για την κάλυψη των αναγκών τους, και βεβαίως να καταστεί δυνατόν οι φίλαθλοι, οι γονείς και λοιποί ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν έστω και με διαδικτυακή μορφή την αγωνιστική δράση των αγώνων της Ένωσής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here