Τελεθριακός: Η αποτίμηση των πρώτων αγωνιστικών στη Γ΄Εθνική

Σε μια υπεραναλυτική και επεξηγηματική επισκόπηση των όσων έχουν μέχρι στιγμής διαδραματιστεί στον Τελεθριακό, προχώρησε ο σύλλογος της Ιστιαίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στον παράγοντα «Covid» που έχει επηρεάσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στην απόδοση των αθλητών, στην απουσία ντόπιων παικτών για την στελέχωση του αντρικού, στα θέματα των εγκαταστάσεων αλλά και στην ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Αναλυτικά:

Ως διοίκηση Τελεθριακού νιώθουμε την υποχρέωση και την ανάγκη να απευθυνθούμε προς τους πιστούς φίλους της ομαδας οι οποίοι κατ’ ίδιαν μας ρωτάνε να τους ενημερώσουμε για την μέχρι σήμερα αγωνιστική πορεία της και τι μέλλει γενεσθαι στην Γ’ εθνική ανδρών της ΕΟΚ που έχει ξεκινήσει αναμφισβήτητα με πολλά προβλήματα και με δύσκολες συνθήκες.

1. Ευθύνες διοίκησης.Το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο δεν έχει σε καμία περίπτωση αγκιστρωθεί στην θέση του ούτε θεωρεί κτήμα του τον σύλλογο. Είμαστε όλοι εθελοντες και εννοείται ότι όποιος συμπολίτης μας θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να ηγηθεί του σωματείου αναλαμβάνοντας τις οικονομικές και διοικητικες υποχρεώσεις είναι ευπρόσδεκτος.Τα μέχρι σήμερα μέτρια αποτελέσματα της ομαδας μας, 6 ήττες και 1 νικη πιστεύουμε ότι οφείλονται κυρίως στην μεγάλη διασπορά του Covid-19 ο οποιος χτύπησε τρεις βασικούς μας αθλητες και αποσυντόνισε σε μεγάλο βαθμό την ομάδας μας που ας μην ξεχνάμε ξεκίνησε με ευρεία νικη τις υποχρεώσεις της.Δυο αθλητες χρειάστηκαν 1 περίπου μήνα για να επανέλθουν εντελώς και ο τρίτος είναι εκτός δράσης ακόμη.Η ευθύνη της διοίκησης μας έγκειται στο γεγονος ότι επέτρεψε σε μη εμβολιασμένους αθλητες να αγωνιστούνε κάτι το οποίο δεν θα συμβεί του χρόνου. Ωστόσο ζούμε πρωτογνορες καταστάσεις οι οποίες δεν ήταν δυνατό να προβλεφτούν.

2. Αγωνιστική απόδοση αθλητών και προπονητών.Η διοίκηση μας είναι ευχαριστημένη από την συνέπεια των αθλητών και προπονητών μας καθως αν εξαιρέσουμε τους αγώνες με τον Πορφύρα και τον Μίλωνα η ομάδα μας πάλεψε τους υπόλοιπους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

3. Οικονομική στήριξη.Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ως γνωστον δεν διαθετει μεγάλες επιχειρήσεις ούτε έσοδα από ακαδημίες 100-150 παιδιών που έχουν άλλα σωματεία με τα οποία είμαστε αντίπαλοι στηρίζοντας ένα μπασκετικό εγχείρημα μεγάλων διαστάσεων στις εθνικές κατηγορίες και επομένως μειονεκτεί σοβαρά σε αυτό τον τομέα.Ας αναλογιστεί επισης κανεις ότι λόγω μη εντοπιότητας των περισσότερων αθλητών μας έχουμε έξοδα παραμονής διατροφής και μετακινήσεων τα οποία αν δεν υπήρχαν θα είχαμε δημιουργήσει ένα πληρέστερο ρόστερ αθλητών οπως έχουν οι ομάδες της Αθήνας αφου όλοι οι παίκτες τους ειναι Αθηναίοι.

4. Έλλειψη Βορειοευβοέων αθλητών.Αν εξαιρέσει 2-3 ντόπιους αθλητες μας κανένας άλλος άνω των 18 ετών δεν δέχθηκε να στηρίξει και να πλαισιώσει τον Τελεθριακό στην προσπάθεια να έχει ένα πλήρες ρόστερ στην εθνική κατηγορία. Από όσους ζητήθηκε η βοήθεια και συμμετοχή προφασιζόντουσαν διάφορες δικαιολογίες. Η αλήθεια ειναι ότι λόγω της ελάχιστης αγωνιστικής συμμετοχής απεφυγαν πολλοί το βαρύ πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις.Αυτό ομως δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μας γιατί θα πρέπει να βοηθήσει ολόκληρη η τοπική κοινωνία σε αυτό το εγχείρημα που προβάλλει και την περιοχή και θέτει τις βάσεις για να βελτιωθεί τόσο η αγωνιστική επίδοση των παιδιών μας αλλά και η κτιριακή υποδομή των γηπεδικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα. Εξάλλου δεν γίνεται στο ρόστερ να χουμε 12 μη βορειο ευβοιώτες αθλητες ή ξένους. Και οικονομικά δεν βγαίνει αλλά και για τον τόπο δεν είναι καλο.

5. Συμπέρασμα.Εν κατακλείδι είτε ευοδωθεί η πορεία μας στην Γ’ εθνική ανδρών της ΕΟΚ είτε όχι ο Τελεθριακός και η διοίκηση του θα χουν κάνει το καθήκον τους.Ένα ειναι σίγουρο ότι ο Τελεθριακός θα εχει γράψει ιστορία για το μπάσκετ της Βόρειας Ευβοιας με την αξιοπρεπή παρουσία του στο πρωτάθλημα αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.Επισης δεν θα εγκαταλείψουμε την υγιή και ανιδιοτελή μας προσφορά στο άθλημα του μπασκετ και όσοι πιστοί προσέλθετε. Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά, τους φίλους και τους αθλητες για να βιώσουν από κοντά την δράση και τις συγκινησεις που προσφέρει η Γ’ εθνική κατηγορία με αθλητες επιπέδου Α1 και Α2 να έρχονται για πρώτη φορά στην Ιστιαια ως αντίπαλοι του Τελεθριακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ