Τα λάθη που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό μια νίκη εδραίωσης

Γράφει ο coach Ηλίας Στρατικόπουλος

Παρακολουθήσαμε μια πολύ σκληρή και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες είχαν σαν στόχο να παίξουν πολύ δυνατά στην άμυνα από την αρχή. Ο coach Πιτίνο ξεκίνησε τον Bentil προκειμένου να περιορίσει τον Mirotic και ο coach Πεσιτς έριξε πάνω στον Καλάθη τους Hanga, Claver Delaney και τον αντιμετώπισε με συνεχόμενα double team και πολλή πίεση σε όλο το γήπεδο με σκοπό να του περιορίσει την δημιουργία.

Η επιλογή του Bentil κρίνεται επιτυχημένη από την στιγμή που ο παίκτης βοήθησε και επιθετικά. Το ίδιο και η δυναμική αντιμετώπιση στον Καλάθη αφού τον κούρασε κάτι που φάνηκε στο τέλος στις αποφάσεις του στην επίθεση.

Η εικόνα του ΠΑΟ στο πρώτο ημίχρονο θύμισε παλιές καλές εποχές αφού η Barcelona δεν έβρισκε ρυθμό στην επίθεση της και ήταν αρκετά άστοχη. Στο τακτικό κομμάτι επέλεξε να αντιμετωπίσει τα PnR το Delaney με side άμυνα για να τον αναγκάσει να πασάρει αλλά ο Tomic τελείωσε καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι. Παράλληλα στην επίθεσή του είχε υπομονή και σωστές επιλογές. Με την είσοδο του Rice, που βοήθησε πολύ δημιουργικά, του Βουγιούκα αλλά και του παροπλισμένου με φάουλ Παπαπέτρου ο ΠΑΟ κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στην θέση του οδηγού με 7 πόντους διαφορά.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον ΠΑΟ αφού έβρισκε εύκολα το δρόμο για το καλάθι και έφτασε την διαφορά μέχρι και τους 11 πόντους. Στο τακτικό κομμάτι η Barcelona επέλεξε να δώσει πολλές μπάλες στον Higgins, τον οποίο μάρκαρε ο Fredette, με σκοπό να σκοράρει ή να δημιουργεί. Αυτό σε συνδυασμό με την αφύπνιση επιθετικά του Mirotic έκανε την Barcelona να αντιδράσει και να κλείσει το δεκάλεπτο σε απόσταση αναπνοής 69-67. Σε αυτό βοήθησε και ο ΠΑΟ ο οποίος έκανε φτηνά και αβίαστα λάθη αλλά και πολύ βιαστικές επιθέσεις.

Η εικόνα της Barcelona γινόταν καλύτερη όσο περνούσε ο χρόνος και το βάθος του πάγκου της σε συνδυασμό με την εμφανή κούραση του Καλάθη, σωματική και πνευματική, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Bercelona. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες της δικαιολόγησαν την ποιότητά τους καθώς σκόραραν σε πολύ δύσκολα σουτ αλλά και όσα έχασαν τα μετέτρεψαν σε επιθετικά ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες επιθέσεις που στοίχισαν στον ΠΑΟ.

Για να κερδίσεις μία ομάδα όπως η Barcelona πρέπει να έχεις διάρκεια και συνέπεια στην απόδοσή σου και αυτό δυστυχώς εκμεταλλεύτηκε η Barcelona και κέρδισε το παιχνίδι. Τα 15 λάθη του ΠΑΟ σε συνδυασμό με τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Barcelona στοίχισαν στον ΠΑΟ μία πολλή σημαντική νίκη που θα τον εδραίωνε ψηλά στην βαθμολογία.

Ηλίας Στρατικόπουλος: Προπονητής του ανδρικού τμήματος «Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ