Τα εμπνευστικά λόγια του Blatt και η μάχη για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Είναι σίγουρα από τους πιο επικοινωνιακούς ανθρώπους που έχουν περάσει από την αθλητισμό και κάθε φορά επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση. Αν και δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις το έργο του στον μπασκετικό Ολυμπιακό, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το ρητορικό του τάλαντο.

Στην παρούσα όμως φάση της ζωής του, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και ο τρόπος με τον οποίον το αντιμετωπίζει είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικός προς τον καθένα από εμάς για να μην βρίσκουμε συνέχεια φθηνές δικαιολογίες για την κακή μας διάθεση.

Μιλώντας στην ισπανική «DAZN» αναφέρθηκε στην ασθένεια που αντιμετωπίζει εδώ και περίπου δυο χρόνια, την ζωή του μετά την διάγνωση, αλλά και το ισπανικό μπάσκετ που τον βοήθησε να γίνει καλύτερος με τα χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξυπνάς κάθε μέρα, και δεν είναι πάντα η ίδια. Το κλειδί είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, γνωρίζοντας τα όριά σου, όπου μπορείς να κάνεις μια επιπλέον προσπάθεια, να είσαι θετικός».

Για τη μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό: «Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτές τις δύσκολες ασθένειες. Έχει να κάνει πολύ με το κίνητρό σου και την προσπάθειά σου να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, και ως προπονητής, πάντα το ζητούσα από τους παίκτες μου και τώρα το ζητάω από τον εαυτό μου».

Για την θετική στάση που κρατάει απέναντι στην ασθένεια: «Η ζωή σου δεν τελειώνει μόλις διαγνωστείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι απλά μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσεις και σχεδόν να… καλωσορίσεις αυτή την ευκαιρία για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ