Συμβιβασμός άνευ στοιχειώδους αντίστασης

93-77 το τελικό σκορ στη χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ρεάλ στη Μαδρίτη και νέα ήττα.

Αυτό όμως δεν αποτελεί με τα τωρινά δεδομένα είδηση. Δεν είχε κανείς την προσδοκία ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την Ρεάλ και ειδικά αμά τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη.

Το χθεσινό πεδίο της σημερινής κριτικής, προέρχεται από τον συμβιβασμό που επέδειξαν οι παίκτες της ομάδας στο παρκέ. Τα κορμιά μιλούσαν από μόνα τους. Οι εκφράσεις στα πρόσωπα των παικτών και η συμπεριφορά τους στα μετόπισθεν, ήταν αδιάψευστοι μάρτυρες της ψυχοπνευματικής προσέγγισης που είχαν για το παιχνίδι.

Δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος έναν παίκτη για ένα άστοχο σουτ, ή μια λανθασμένη ενέργεια. Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα αυτά. Αυτό όμως που απαιτείς – με το β’ ενικό να συμπεριλαμβάνει παίκτες, προπονητή, πρόεδρο, φιλάθλους και φίλους του αθλητισμού – είναι διάθεση και όρεξη να βάλεις το κορμί σου στην άμυνα.

Όλα τα σουτ του Ράντολφ καθώς και των υπολοίπων, θύμισαν προπόνηση ομάδας που ξεμουδιάζει ίσα ίσα, παραμονή του επίσημου αγώνα. Ο συμβιβασμός ήταν η γλώσσα του σώματος των παικτών της ομάδας, που αποδέχτηκε την μοίρα της από την στιγμή της επιβίβασής της στο Ελ. Βενιζέλος.

Επομένως, ο Ολυμπιακός δεν αποκόμισε κανένα κέρδος και έφυγε με άδεις βαλίτσες. Λόγω του ότι οι ρυθμοί και οι συνεχείς αγώνες είναι τόσο έντονοι, δεν γίνεται να μείνει στις δάφνες της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ την περασμένη εβδομάδα.

Με αυτή λοιπόν την ματιά, δεν υπάρχουν ελαφρυντικά και οι προσεχείς αγώνες με Χίμκι και Ερυθρό Αστέρα, τέλεια ευκαιρία για να φανεί αν «πείραξε» κανέναν αυτή η εικόνα.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here