Στο μυαλό του Λαρεντζάκη: Οι αιτίες για το «διαζύγιο» από την ΑΕΚ

Χωριστούς δρόμους αποφάσισαν να ακολουθήσουν ΑΕΚ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης, προκαλώντας ποικίλα και διάφορα σχόλια για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σίγουρα, το διαζύγιο αποδίδεται περισσότερο στην απόφαση του διεθνούς γκαρντ, παρά στην ίδια την ΑΕΚ, η οποία επιθυμούσε την παραμονή του στην ομάδα, ειδικά με το νέο προγραμματισμό που θέτει προς επίρρωσιν.

Ωστόσο, το «The Momentum» επιχειρεί να σκιαγραφήσει (όσο μπορεί!) το σκεπτικό της απόφασης του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, να αφήσει την Ένωση για καινούργιες πολιτείες.

  1. Λαρεντζάκης και ΑΕΚ ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Και οι δύο πλευρές έμειναν ευχαριστημένες, καθώς η ομάδα επανήλθε στο προσκήνιο με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος (2018), του Champions League (2018) και του Διηπειρωτικού (2019). Αλλά και ο ίδιος ο παίκτης αναδείχθηκε μέσα από αυτή.
  2. Προσωπικό κίνητρο του αθλητή: Ο ίδιος ο παίκτης αποτέλεσε σίγουρα σημείο αναφοράς για την ομάδα και αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και Έλληνας, τότε η αξία του παίρνει την ανιούσα. Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες, του υπαγορεύουν νέα μπασκετική στέγη.
  3. ΑΕΚ: Μια από τα ίδια ή εκτόξευση;

Στο σημείο αυτό, η ρητορική ερώτηση συνδέεται άρρηκτα με την προαναφερθείσα εκτίμηση, καθώς η ΑΕΚ με νέο προπονητή και διαφορετικό πλάνο, αποτελεί ένα μικρό ερωτηματικό. Επομένως, ο Γιαννούλης δεν ήθελε να ρισκάρει ή καλύτερα να δοκιμάσει ξαναζεσταμένο φαγητό. Η φετινή χρονιά της ΑΕΚ ήταν μια κομβική χρονιά και εκ του αποτελέσματος, είχε αρνητικό πρόσημο.

4. Ευρωλίγκα: Αναμφισβήτητα, στο μυαλό του Λαρεντζάκη είναι η συμμετοχή της ομάδας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι εμφανίσεις του με την Εθνική Ομάδα, επιτρέπουν στον παίκτη να θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο για το επόμενο βήμα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν φαίνεται με τα τωρινά δεδομένα, να προχωρούν στην απόκτηση του Έλληνα παίκτη, με το εξωτερικό να φαντάζει η πιο λογική εξέλιξη.

Κλείνοντας, οι μετακινήσεις των αθλητών στις ομάδες αποτελούν αποτέλεσμα πολλών και διαφόρων παραγόντων. Στην προκειμένη περίπτωση που εξετάσαμε, η επιδίωξη του αθλητή για το κάτι παραπάνω, είναι πασιφανής και επικροτείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ