Στο επίκεντρο των μπασκετικών προτεραιοτήτων του Τόμιτς οι νεαροί παίκτες – Οι ιδιαίτερες αναφορές του

To ντεμπούτο του Τόμιτς τον πάγκο του Περιστερίου δεν συνδυάστηκε με νίκη, αλλά τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα με τον Ιωνικό ήταν εξαιρετικά και δημιουργούν μια ωραία αύρα.

Έκανε αναφορά μεταξύ άλλων στη χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών και την προπονητική του προτεραιότητα στα νέα πρόσωπα, δημιουργώντας μια ιδιαιτέρως όμορφη συνθήκη για το μπασκετικό παρόν της ομάδας.

Πραγματικά όμως αν στο βωμό μιας Χ θέσης στο πρωτάθλημα, δοθεί προτεραιότητα στην ανάδειξη των νέων παιδιών, τότε χαλάλι η τρέχουσα χρονιά.

Αναλυτικά:

« Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι άσχημο με την έννοια ότι χάσαμε. Δεν περίμενα ότι θα χάναμε. Από την άλλη αυτή είναι η εικόνα της ομάδας. Είναι πολύ περίεργη εικόνα. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά για να γίνουμε ομάδα. Γιατί αυτή τη στιγμή ο καθένας προσπαθεί μόνος του να καταφέρει κάτι. Και μόνος σου μπάσκετ δεν παίζεις. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θα τα καταφέρω. Είναι μια κακή ήττα. Όμως, εμείς πρέπει να είμαστε στο γήπεδο, να δουλέψουμε σκληρά για να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς.

Θέλω να πω συγχαρητήρια στα τρία νέα παιδιά της ομάδας, τον Σταυρακόπουλο, τον Μανιά και τον Φύτρο που μπήκαν στο γήπεδο και πήραν την ευκαιρία. Και ίσως θα έπρεπε να παίξουν και πιο πολύ! Ίσως, θα κερδίζαμε το παιχνίδι, μπορεί να είναι δικό μου το λάθος, αλλά πραγματικά χάρηκα.

Το μόνο για το οποίο χάρηκα σήμερα ήταν αυτά τα τρία παιδιά που έπαιξαν πάρα πολύ καλά και πήραν την ευκαιρία. Θα δώσω χρόνο στα νέα παιδιά. Να πω την αλήθεια σήμερα τον Σταυρακόπουλο, δεν θυμάμαι και τα ονόματα καλά-καλά μια ημέρα είμαι στην ομάδα, σκεφτόμουν να τον βάλω και στην αρχική πεντάδα. Γιατί έχουμε πολλούς τραυματίες, έχουμε ουσιαστικά οκτώ παίκτες και οι άλλοι είναι μικροί. Αλλά σίγουρα θα τους δείτε στην πορεία, γιατί μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες στα μικρά παιδιά και αυτοί ουσιαστικά σήμερα που παίξανε καλά μου δείξανε ότι μπορώ να τους δώσω κι άλλη ευκαιρία. Και σίγουρα θα τους δώσω. Δεν περίμενα να τους βάλω και τους τρεις στο παιχνίδι, αλλά έτσι όπως πήγαινε το ματς παίξανε πάρα πολύ καλά. Μου έλειψε το μπάσκετ. Ξεκουράστηκα, είχα δουλέψει 20 χρόνια συνεχόμενα, αλλά σίγουρα μου έλειψε το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλά που επέστρεψα. Τριάντα χρόνια ζω στην Ελλάδα. Είναι κάτι ωραίο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ