Στο επίκεντρο η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας

Στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, βρέθηκε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Η γενική εικόνα είναι αισιόδοξη καθώς όλο και αυξάνονται οι σοβαρές πιθανότητες επανεκκίνησης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Ωστόσο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα καθορίσει τις επίσημες κινήσεις όλων των αρμοδίων.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, o πρωθυπουργός ενημερώθηκε και υιοθέτησε αμέσως ότι χρειάζονται άμεσα και έμμεσα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τα οποία θα ισχύσουν με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας στη χώρα. 

Το ακριβές πλαίσιο μέτρων θα σχηματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και το υφυπουργείο αθλητισμού. 

Τα επόμενα βήματα

Όπως επισημαίνεται από το υφυπουργείο, η επιστροφή της κανονικότητας στον αθλητισμό θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προστατευθούν αθλητές, προσωπικό, κ.α. από κάθε απειλή του κορονοϊού. 

Θα συσταθεί, μάλιστα, ειδική υγειονομική επιτροπή, η οποία θα έχει άμεση συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της διασποράς κρουσμάτων COVID-19 σε επίπεδο εγκαταστάσεων, αθλητών και προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ