Σκόλα: Ο τελευταίος των Μοϊκανών ή των ρομαντικών;

Ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισε αλλά και αποτελεί σημείο αναφοράς στο φετινό Μουντομπάσκετ, είναι ο Αργεντίνος Λουί Σκόλα, η παρουσία του οποίου στα μεγάλα «ραντεβού» της χώρας του είναι ασταμάτητη και συνάμα συγκινητική και αξιοπρόσεκτη.

Η σχέση Αργεντινής και Σκόλα με βάση τα χρονικά στοιχεία και πραχθέντα, χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα παθολογική με αφετηρία το μακρινό 1995. Μοναδική του απουσία από το καλεντάρι των διεθνών υποχρεώσεών του, το Americup του 2005, που είχε δοθεί σε όλους τους διεθνείς άδεια «ξεκούρασης» από την ομοσπονδία λόγω της χρυσής τους Ολυμπιάδας στην Αθήνα!

Πρόσφατο κερασάκι στην τούρτα, το γεγονός ότι έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

«Όσο μπορώ, θα παίζω»

Σε πείσμα λοιπόν των καιρών και των απανωτών «όχι» των διεθνών στις εθνικές τους ομάδες ο Λούις Σκόλα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση και φυσικά ένα σπάνιο φαινόμενο ρομαντισμού που δυστυχώς τείνει να εκλείψει στις εποχές των αμύθητων συμβολαίων.

Ποιο λοιπόν το μυστικό της μακροζωίας για τον Αργεντίνο, ο οποίος δεν σκέφτηκε κανένα καλοκαίρι ούτε τις διακοπές του ούτε τα συμβόλαιά του αλλά φυσικά ούτε και το καταπονημένο του κορμί;

Ο ίδιος λακωνικά αναφέρει: «Όσο ακόμη μπορώ εγώ θέλω να παίζω.. Κάποιοι παίχτες σταματούν. Εγώ θέλω να βοηθάω» Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα επιλέχθηκε- όχι αδίκως- σαν σημαιοφόρος της Ολυμπιακής Αποστολής της Αργεντινής υπενθυμίζοντάς μας πως δεν παραμένει απλά ένας άγρυπνος φρουρός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ της Αργεντινής αλλά η εξαίρεση στο ισχύον σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού.

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

1999 Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής Αργυρό Μετάλλιο

1999 FIBA AmeriCup Χάλκινο Μετάλλιο

2001 FIBA AmeriCup Χρυσό Μετάλλιο

2002 Παγκόσμιο Κύπελλο Αργυρό Μετάλλιο

2003 FIBA AmeriCup Αργυρό Μετάλλιο

2004 Ολυμπιακοί Αγώνες Χρυσό Μετάλλιο

2007 FIBA AmeriCup Αργυρό Μετάλλιο

2008 Ολυμπιακοί Αγώνες Χάλκινο Μετάλλιο

2009 FIBA AmeriCup Χάλκινο Μετάλλιο

2010 Παγκόσμιο Κύπελλο 5η θέση

2011 FIBA AmeriCup Χρυσό Μετάλλιο

2012 Ολυμπιακοί Αγώνες 4η θέση

2013 FIBA AmeriCup Χάλκινο Μετάλλιο

2014 Παγκόσμιο Κύπελλο 11η θέση

2015 FIBA AmeriCup Αργυρό Μετάλλιο

2016 Ολυμπιακοί Αγώνες 8η θέση

2017 FIBA AmeriCup Αργυρό Μετάλλιο

2019 Παναμερικανοί Αγώνες χρυσό μετάλλιο

2019 Παγκόσμιο Κύπελλο ?

Οι Διόσκουροι

«Πολλά έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων αμέτρητων αγώνων, χρυσών, ασημένιων, χάλκινων και απογοητεύσεων. Έχουν περάσει 20 χρόνια. O μικρός που είπαν ότι θα γίνει σπουδαίος όταν ήταν 12, τα κατάφερε”

Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησε τον Λούις Σκόλα ο φίλος και μπασκετικός του συνοδοιπόρος όλα αυτά τα χρόνια με τα χρώματα της Αργεντινής Manu Ginobili.

Ο τελευταίος «κρέμασε» τα αργεντίνικα παπούτσια του στην Ολυμπιάδα του Ρίο ,ωστόσο ο καλός του φίλος Λουίς συνεχίζει βαδίζοντας προς τις τελευταίες του παραστάσεις

Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Κυρίος ([email protected])

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ