Σαν σήμερα: Το πρώτο Jump Ball…

Πριν 130 χρόνια, στις 21 Δεκέμβρη του 1891, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του αθλήματος σε αυτό το γήπεδο, που βλέπετε στη φωτογραφία, του Springfield College. O “πατέρας” του Basketball, James Naismith, κάλεσε τους μαθητές του να παίξουν σε έναν αγώνα 9 εναντίων 9 με μια μπάλα ποδοσφαίρου. Το σκορ έληξε μόλις 1-0 υπέρ της πρώτης ομάδας με τον William R. Chase να γράφει ιστορία, ως ο παίκτης με το πρώτο καλάθι στην ιστορία του BasketBall, “γράφοντας” και το τελικό σκορ.

How a Canadian Invented Basketball - HISTORY
O James Naismith με την πρώτη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος…


Το… boxscore του αγώνα:
John G. Thompson, Eugene S. Libby, Edwin P. Ruggles, William R. Chase 1, T. Duncan Patton, Frank Mahan, Finlay G. MacDonald, William H. Davis, Lyman Archibald.

George Weller, Wilbert Carey, Ernest Hildner, Raymond Kaighn, Genzabaro Ishikawa, Benjamin S. French, Franklin Barnes, George Day, Henry Gelan.

Το 1906 τα καλάθια από ροδάκινα αντικατέστησαν τα μεταλλικά στεφάνια τα οποία συνδυάστηκαν με το διχτάκι. Λίγο νωρίτερα η μπάλα ποδοσφαίρου αντικαταστάθηκε από μια Spalding μπάλα μπάσκετ, όμοια με αυτή που παιζόταν το παιχνίδι μέχρι πέρυσι και μέχρι να αλλάξει απλώς η μάρκα από Spalding σε Wilson…

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here