«Πυρά» Kanter κατά Erdogan για την Αγιά Σοφιά

Στο πλευρό της Ελλάδας στάθηκε ο Enes Κanter, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση του Tayyip Erdogan για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.

Ο σέντερ των Boston Celtics μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τόνισε πως ο Τούρκος Πρόεδρος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Erdogan. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες.Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ’ αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Erdogan χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: “Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω.

Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό σόου.Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ