Ψυχολογικές Προκλήσεις στο Επαγγελματικό Μπάσκετ: Rubio – Abrines

Όπως σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα υψηλής πίεσης, οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες δεν έχουν ανοσία στο ψυχολογικό άγχος. Δύο τέτοιες περιπτώσεις από την Ισπανία, ο Ricky Rubio και ο Alex Abrines, έχουν θέσει στο προσκήνιο τις προκλήσεις πίσω από τη λάμψη του αθλήματος, αποφασίζοντας προσωρινά να απομακρυνθούν από το παιχνίδι λόγω θεμάτων ψυχικής υγείας.

Ας εξετάσουμε τους λόγους πίσω από τις αποφάσεις τους και τους παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν στο άγχος τους.

Η Πίεση της Επίδοσης

Το μπάσκετ υψηλού επιπέδου, όπως κάθε άλλο ελίτ αθλητισμό, έρχεται με την τεράστια πίεση της επίδοσης. Ως δημόσια πρόσωπα, από τους αθλητές όπως ο Rubio και ο Abrines αναμένεται να παρουσιάζουν συνεχώς την καλύτερη δυνατή απόδοση, προσδοκία που προέρχεται όχι μόνο από τις ομάδες και τους φιλάθλους, αλλά και από τους ίδιους. Η έντονη επιθεώρηση, η κριτική και ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να οδηγήσουν σε άγχος και άπνοια.

Δημόσια Επιθεώρηση

Οι ζωές των επαγγελματιών αθλητών είναι συνεχώς υπό το φακό των ΜΜΕ και της δημόσιας επιθεώρησης. Αυτή η έλλειψη ιδιωτικής ζωής και η συνεχής ανάγκη να διατηρούν μια εικόνα μπορεί να προκαλέσει σημαντική ψυχολογική ανησυχία. Για τον Rubio και τον Abrines, κάθε παιχνίδι, κάθε κίνηση στο γήπεδο αναλύεται, κριτικάρεται και γιορτάζεται, οδηγώντας συχνά σε ακραία συναισθηματικά μονοπάτια…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ