Προπονητική ερμηνεία στο «επεισόδιο» Σπανούλη – Μπαρτζώκα

Aρκετό θόρυβο προκάλεσε το περασμένο σαββατοκύριακο η κίνηση του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην χρησιμοποιήσει σε καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Βασίλη Σπανούλη. Μάλιστα, η δυσαρέσκεια του ίδιου του παίκτη να μην δώσει το παρών στο καθιερωμένο “ζντο” μετά το τέλος του παιχνιδιού, έδωσε τροφή για σχόλια.

Διαβάσαμε και ακούσαμε αρκετές απόψεις, που δυστυχώς στην πλειοψηφία τους στερούνται πραγματικού ενδιαφέροντος για γόνιμη κριτική και είναι αφοριστικές.

Προσπαθώντας λοιπόν να δώσουμε μια μικρή ερμηνεία σε όλο αυτό το γεγονός-περιστατικό, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον coach του ανδρικού τμήματος του Φοίνικα Πειραιά, Χρήστο Πουτουλίδη, προκειμένου να μας παρουσιάσει την δική του επιχειρηματολογία, στηριζόμενη πάντα σε αγωνιστικά κριτήρια και όχι σε χρώματα και οπαδικές προτιμήσεις.

«Ο coach Μπαρτζώκας είχε και έχει στο μυαλό του δύο επιλογές. Να κάνει πολιτική ή προπονητική. Στην προκειμένη περίπτωση και τον αγώνα με τη Ρεάλ επέλεξε το δεύτερο. Αλήθεια, όμως πόσοι προπονητές αν ήταν στη θέση του, δεν θα πήγαιναν στα σίγουρα με τον Σπανούλη μέσα; Γιατί καλώς ή κακώς πρόκειται για μια αλήθεια και είναι κάτι που συμβαίνει. Βέβαια, πρέπει και ο ίδιος ο παίκτης να καταλάβει ότι όλο αυτό δεν έγινε για να μειώσει κάποιος την αξία του. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον αθλητικό εγωισμό που έχουν αυτοί οι παίκτες. Είναι κάτι πολύ θεμιτό και απαραίτητο για να γίνει κάποιος σπουδαίος.

Κατά τη δική μου άποψη, ήταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα να αφήσει εκτός τον Σπανούλη. Κατά κάποιο τρόπο, προετοιμάζει την επόμενη εποχή της ομάδας και προσπαθεί να την «απογαλακτίσει» αγωνιστικά από τον Σπανούλη. Θυσιάζει το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα για χάρη της μακροπρόθεσμης εικόνας και λειτουργίας της ομάδας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here