Προετοιμασία για μια επιτυχημένη σεζόν μπάσκετ

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αθλητές μπαίνουν στο γήπεδο για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Είτε στοχεύουν να μπουν στην ομάδα του πανεπιστημίου, είτε να κερδίσουν ένα πρωτάθλημα, είτε απλώς να διασκεδάσουν παίζοντας με τους φίλους τους. Για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια επιτυχημένη και παραγωγική σεζόν, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την επιτυχία.

Συνεχής επανάληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνετε καλύτεροι σε οτιδήποτε είναι να το εξασκείστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μπάσκετ δεν είναι διαφορετικό. Αν θέλετε να γίνετε άσος στο γήπεδο, κάντε πρώτα σκληρή δουλειά εκτός γηπέδου. Βρες τρόπους να κινείς το σώμα σου και να εξασκείς τις ικανότητές σου όταν μπορείς – είτε αυτό είναι να ρίχνεις καλάθια στο δρόμο σου είτε να ντριμπλάρεις σε ένα μονοπάτι του πάρκου ενώ βγάζεις βόλτα το σκύλο σου! (χρηστικότατη ιδέα, δεν έχετε παράπονο).

Γνωρίστε τους συμπαίκτες σας

Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και όλοι έχουν σημαντικούς ρόλους να παίξουν στο γήπεδο. Για να είστε επιτυχημένοι ως σύνολο, είναι χρήσιμο να γνωριστείτε, προκειμένου να κατανοήσετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία των συμπαικτών τους (τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου). Γνωρίστε τους συμπαίκτες σας συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως το να βγαίνετε για πίτσα μετά την προπόνηση ή να κάνετε βραδιές ταινιών μαζί, έτσι ώστε όταν θα είστε στο γήπεδο και θα παίζετε μαζί, όλες αυτές οι ώρες δεσίματος θα δώσουν σε όλους ένα επιπλέον πλεονέκτημα όταν οι περιστάσεις «φωνάξουν» για ομόνοια και συνεργασία!

Μην αγνοείτε την ξεκούραση

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι αθλητές όταν προσπαθούν να πετύχουν στο μπάσκετ είναι ότι δεν ξεκουράζονται αρκετά μεταξύ προπονήσεων και αγώνων. Οι ημέρες ξεκούρασης είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση, έτσι ώστε όταν φτάσει η ημέρα του παιχνιδιού να μπορείτε να αποδώσετε στο μέγιστο επίπεδο – τόσο σωματικά όσο και πνευματικά – χωρίς να νιώθετε εξαντλημένοι από την έλλειψη ύπνου . Βεβαιωθείτε ότι δίνετε προτεραιότητα στην επαρκή ξεκούραση μεταξύ των προπονήσεων, ώστε τίποτα να μην στέκεται ως εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και την επιτυχία.

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για μια επιτυχημένη σεζόν στο μπάσκετ – ανεξάρτητα από το επίπεδο παιχνιδιού ή το επίπεδο δεξιοτήτων που διαθέτετε! Με την επιμελή προπόνηση, τη γνωριμία με τους συμπαίκτες σας και την ιεράρχηση των ημερών ξεκούρασης, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι η επερχόμενη σεζόν θα είναι μία από τις καλύτερες που έχετε κάνει! Καλή τύχη!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ