Που να πρέπει να «χτυπήσουν» ΑΟΝΑ – Δραπετσώνα για την κατάκτηση της νίκης

Στο πρόγραμμα της  10ης αγωνιστική της Α’ Ανδρών της Εσκανά δεσπόζει αναμφισβήτητα η αναμέτρηση του ΑΟΝΑ με τη Δραπετσώνα.

Και οι δύο ομάδες έχουν θέση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και  μέχρι τέλους θα εναλλάσσονται στην πρώτη 4αδα. Αλλά στο τώρα που είναι η γιορτή του σήμερα, παίζεται όλο το πρωτάθλημα.

Προφανώς, και οι δυο προπονητές γνωρίζουν το περιεχόμενο της ομάδας του καλύτερα από τον καθένα μας.  Εμείς κρίνουμε την επίσημη εικόνα και βάσει αυτής θα κάνουμε το τόλμημα να δώσουμε στοιχεία αφύπνισης, που κατά τη δική μας κρίση είναι σημαντικά και άξια προσοχής.

Η Δραπετσώνα, οφείλει να ψάξει ακόμα και με το ζόρι τον αιφνιδιασμό με το ‘5’ ως κουμανταδώρο, ενώ στο σετ, η καλή της κυκλοφορία και η ποιότητα του σουτ των παικτών της, μπορεί να βάλει δύσκολα στη βραδυκίνητη off ball άμυνα του ΑΟΝΑ. Η Δραπετσώνα σουτάρει πολύ καλά μετά από screens, αλλά και από την αδύνατη πλευρά, όταν βρεθούν στημένοι για spot σουτ, οι εκτελεστές της. Στον προηγούμενο αγώνα, η Ακαδημία πλήγωσε τον ΑΟΝΑ στο αμυντικό του  transition, που ήταν μετριότατο.

Από την άλλη ο ΑΟΝΑ, με το καλό post παιχνίδι, μπορεί να εκμεταλλευτεί την αδούλευτη weak side άμυνα της Δραπετσώνας και να “δοκιμάσει” την αντίπαλη άμυνα στα recovers αλλά και στις περιστροφές της. Επομένως, ζητούμενο για τον ΑΟΝΑ θα είναι οι καλές και μεγάλες επιθέσεις, για να τεστάρει τον αυριανό του αντίπαλο σε αυτή την κομβική συνθήκη.

Η Δραπετσώνα αργεί χαρακτηριστικά να φέρει παίκτη για βοήθεια στο post, ενώ ούτε παίζει καλά σε Pack line (άμυνα ζώνης που ένας παίκτης φυλάει δυο πάσες στην αδύνατη πλευρά) άμυνες.

Τέλος, πολύ σημαντικό το κομμάτι του rebound στο οποίο ο ΑΟΝΑ φαίνεται να υπερέχει σε μεγάλο βαθμό της Δραπετσώνας.

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ