Πώς θα βελτιώσει το παιχνίδι του ένας ερασιτέχνης

Το να είσαι ερασιτέχνης μπασκετμπολίστας μπορεί να είναι συναρπαστικό, αλλά και λίγο δύσκολο όταν πρόκειται να βελτιώσεις το μπασκετικό σου ταλέντο. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε σημαντικά βήματα προς το να γίνετε καλύτεροι είναι να διαθέσετε χρόνο για προπόνηση και να επικεντρωθείτε στα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Δουλεύοντας πάνω στις μικρότερες λεπτομέρειες, όπως το χειρισμό της μπάλας, το footwork και την τεχνική σουτ, θα θέσετε τις βάσεις για μεγάλες βελτιώσεις στην πορεία. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας είναι να βεβαιωθείτε ότι τα fundamendals σας είναι σε καλό επίπεδο. Επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη μιας σταθερής μηχανικής σουτ και κάντε το με συνέπεια και διάρκεια χωρίς μεγάλα διαλείμματα και αυξομειώσεις.

Σίγουρα, η συνεργασία με έναν έμπειρο προπονητή ή η συμμετοχή στην προπονητική διαδικασία μιας ομάδας μπορεί επίσης να είναι εξαιρετική για την τελειοποίηση των δεξιοτήτων σας. Όταν παίζετε ή προπονείστε, επικεντρωθείτε στη λήψη σωστών αποφάσεων και σκεφτείτε την αμυντική τοποθέτηση και πώς αυτή επηρεάζει τις φάσεις.

Οργανώστε ασκήσεις που δίνουν έμφαση σε όποια δεξιότητα θέλετε να καλλιεργήσετε, όπως το σουτ τριών πόντων ή η ντρίμπλα γύρω από κώνους στο γήπεδο. Επικεντρωθείτε στις βασικές αρχές του παιχνιδιού. Οι θεμελιώδεις δεξιότητες όπως η πάσα, το μπάσιμο και η τοποθέτηση για σωστά screens είναι βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε στο οπλοστάσιό σας

Η πνευματική προετοιμασία είναι εξίσου σημαντική και βαδίζει παράλληλα με τη φυσική κατάσταση,  όταν πρόκειται για την επίτευξη επιτυχίας στο μπάσκετ. Με αφοσίωση και μια υγιή δόση φιλοδοξίας, οι ερασιτέχνες παίκτες μπορούν σίγουρα να ακονίσουν τις ικανότητές τους και να αυξήσουν δραστικά το μπασκετικό τους ταλέντο.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ