Πώς η Γ΄Εθνική «ακυρώνει» τα play outs της Εσκανά – Το βασικό σενάριο

Ημέρα ξεκαθαρίσματος ήταν η χθεσινή (2/4) της Γ΄Εθνικής για τις ομάδες όλων των τοπικών Ενώσεων. To «The Momentum.gr» έχοντας στο επίκεντρο τα δρώμενα στην Εσκανά, επιχειρεί να διαβάσει τη σημερινή συνθήκη που διαμορφώνεται στα επερχόμενα play outs στην Ένωση του Πειραιά.

Αρχικά, οι φετινοί εκπρόσωποι ήταν 8 στην Γ΄Εθνική, εκ των οποίων «σώθηκαν» μέσω των play offs οι μισές. Πέρα, Ελευθερία Μοσχάτου, Ίκαρος Καλλιθέας και Πορφύρας είναι στην κατηγορία των happy.

Απεναντίας, Μανδραϊκός, Φοίνικας Πειραιά, Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Άρης Νικαίας θα περάσουν την δοκιμασία των play outs.

Με τον Μανδραϊκό να είναι ήδη υποβιβασμένος λόγω μηδενισμού, οι μονομάχοι είναι τρεις. Ο Φοίνικας παίζει την πρώτη φάση με 1-1 και μειονέκτημα έδρας, ο Άρης Νικαίας με πλεονέκτημα 1-1, όπως και ο Κρόνος με πλεονέκτημα αλλά το βαρύ 0-2 εις βάρος του (διαβάστε ΕΔΩ).

Η μετάφραση

Σήμερα, λοιπόν αυτό που γνωστοποιήθηκε εμμέσως, είναι η «ακύρωση» των play outs. Η εν λόγω διαδικασία θα έχει νόημα αν και εφόσον σωθούν 2 από τις 3 ομάδες. Αν δεν σωθεί καμία, στην Κόλαση πηγαίνει και το νούμερο «9» της Α΄και Β΄Εσκανά, που πολλάκις έχουμε προειδοποιήσει στις προβλέψεις μας. Πρόκειται για την ομάδα που είναι πάνω από την ζώνη των play outs! Που στην δεδομένη φάση και χρονική συγκυρία, στην Α΄είναι η Ευρυάλη και στην Β΄ η Αιξωνή.

Σίγουρα, δεν είναι και οι πιο ευχάριστες γραμμές οι συγκεκριμένες, αλλά οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα πράγματα με ρεαλισμό. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι  μοιάζει αρκετά απίθανο να σωθούν και οι τρεις υποψήφιες ομάδες.  Δύσκολο πολύ το challenge του Φοίνικα, ενώ Άρης Νικαίας και Κρόνος έχουν αντικειμενικά μεγάλη ανηφόρα.  

Αν σκεφτεί κανείς και την είσοδο του Πορφύρα στην 4αδα την τελευταία στιγμή κόντρα σε έναν δυνατό Πανναξιακό με μεγάλο σερί νικών, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της «καταστροφής», αφού και ο 8ος σε Α και Β…. θα κινδύνευε!

Σημερινή βαθμολογία Α΄Εσκανά

Με το μπλε είναι μαρκαρισμένες οι τωρινές ομάδες των Play Outs (Τράχωνες, Ταταύλα, Ηλεκτρούπολη και Γλυφάδα) αλλά και η Ευρυάλη που είναι εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά την παίρνει η μπάλα, αν επιβεβαιωθεί το δυσμενές σενάριο που εξετάζουμε.

Β΄Εσκανά (απομένει μια αγωνιστική)

Στα play outs παίζουν ο Απόλλωνας, η Αμφιάλη, η Δάφνη και η Καλλιθέα, ενώ το νούμερο «9» είναι η Αιξωνή.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ