Πώς αδρανοποιούμε την αρνητικότητα σε μια ομάδα – «Νομίζεις ή πιστεύεις;»

Η επίτευξη των στόχων σε μια ομάδα μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό δεν είναι ένας εύκολος δρόμος, αλλά κρύβει συγκρούσεις, διενέξεις, ανταλλαγές απόψεων και ενίοτε παρεξηγήσεις. Πώς όμως όλα αυτά τιθασεύονται στην εξυπηρέτηση του μεγάλου στόχου;

1. Αρχικά, η αρνητική ενέργεια ξεκινά συνήθως εγκεφαλικά. Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κάτι για την ομάδα ή θέλεις πραγματικά να εμπλακείς σε μια συνθήκη; Ξεκαθάρισε αυτές τις προθέσεις στο μυαλό σου και δώσε τον καλύτερό σου εαυτό.

2. (Προς προπονητές) Ευγνωμοσύνη ή διάθεση; Σε παρόμοιους όρους, οι παίκτες έχουν τη διάθεση να τσαλακωθούν ή αισθάνονται ευγνώμονες; Δημιουργήστε τις προϋποθέσεις στους παίκτες για να νιώθουν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για εκεί που βρίσκονται.

3. Οι κακοθελητές: Οι παίκτες πρέπει να είναι ενήμεροι ότι η γλώσσα του σώματος και η αρνητική διάθεση αποτυπώνονται στην ομάδα. Δείξτε θετική διάθεση και τους καλοθελητές της κακής ενέργειας, κάντε τους στην άκρη. Έγκαιρη παρέμβαση και αλλαγή!

4. Σημειωματάριο παραπόνων: Έχετε παράπονα; Βάλτε έναν κανόνα. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον προπονητή ή τον συμπαίκτη σου, είσαι υποχρεωμένος να προτείνεις και αντίστοιχη λύση. Δύσκολο; Κάντο!

5. Νομίζεις ή πιστεύεις; Νομίζεις ότι μπορείς να κερδίσεις, ή πιστεύεις ότι θα κερδίσεις. Ο πρώτος είναι φτερό στον άνεμο των άλλων. Χτίστε θετική στάση μέσω της πίστης στις δυνάμεις σας

6.Bitter η Better: Δεν σου αρέσει ο ρόλο σου στην ομάδα; Οι παίκτες μπορούν να γίνουν bitter ή better. Αυτοί έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι. Μπορούν να αφιερωθούν στην βελτίωση ή στην αναπαραγωγή παραπόνων.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ