Ποια είναι η καλύτερη ώρα να γυμναστείς, εάν θες να χάσεις λίπος

Με τα γυμναστήρια να είναι ένα χρόνο κλειστά, έχουμε στραφεί οι περισσότεροι στη γυμναστική από το σπίτι. Ή όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι και ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, στη γυμναστική έξω από το σπίτι. Αυτό σημαίνει τρέξιμο, ποδήλατο, περίπατο και ό,τι άλλο ταιριάζει στο ασκησιολόγιο του καθένα. Και όσο γυμνάζεσαι ίσως αναρωτιέσαι: ”Πότε είναι η καλύτερη ώρα να για να γυμναστείς;”.

Το να παρακινήσεις τον εαυτό σου να γυμναστεί μόλις ξυπνήσεις το πρωί μπορεί να είναι ένα δύσκολο task, εκτός και εάν ανήκεις ήδη στην κατηγορία που ξυπνάνε πολύ νωρίς για να γυμναστούν. Αλλά και το να γυμναστείς το απόγευμα αφότου έχεις τελειώσει τη δουλειά, σου φαίνεται εξίσου κουραστικό.

Τελικά υπάρχει η ιδανική ώρα, χρονικά, για να κάνεις την προπόνησή σου;

Η πρωινή άσκηση είναι η πιο ευεργετική και έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία σου. Σύμφωνα με τον Vinny Lewis-Jamerson, Manager στο Τen Heath&Fitness: ”Τα επίπεδα της τεστοστερόνης μας είναι έως και 30% υψηλότερα το πρωί. Και με την τεστοστερόνη που βοηθά στην ανάπτυξη της μυϊκής ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να προπονείσαι τη σωστή ώρα της ημέρας”.

Επίσης αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Σύμφωνα με τον Vinny: ”Οι άνδρες μπορούν πιο εύκολα να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα έτσι. Και στις γυναίκες, η τεστοστερόνη θα επιταχύνει το ”κάψιμο” του τοπικού λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας”. Αυτό σημαίνει ότι το πρωί ασκείσαι πιο αποτελεσματικά.

Επιπλέον, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κάνεις την προπόνησή σου πιο αποτελεσματική και να κάψεις περισσότερο λίπος. Ο Vinnie λέει: «Οι υδατάνθρακές μας το πρωί βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Έτσι, εάν αποφύγεις να φας πρωινό πριν την προπόνηση, και συγκεκριμένα να καταναλώσεις υδατάνθρακες, το σώμα σας θα είναι περισσότερο έτοιμο να κάψει λίπος, αντί να κάψει υδατάνθρακες ως καύσιμο.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Bath και του Birmingham και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism φαίνεται να υποστηρίζει αυτά τα ευρήματα, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη μελέτη συμπεριλήφθηκαν μόνο υπέρβαροι άνδρες. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία κατανάλωνε πρωινό πριν από ένα μάθημα ποδηλασίας, ενώ η άλλη δεν έτρωγε. Το έκαναν αυτό για έξι εβδομάδες και παρακολουθήθηκαν τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που προπονήθηκε με άδειο στομάχι έκαψε διπλάσια ποσότητα λίπους από την άλλη ομάδα, καθώς τα επίπεδα ινσουλίνης τους ήταν χαμηλότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν έχεις λιγότερη ινσουλίνη στο αίμα σου, το σώμα χρησιμοποιεί αποθέματα λίπους για να τροφοδοτήσει την άσκηση. Που σημαίνει ότι καις περισσότερο λίπος όταν προπονείσαι με άδειο στομάχι.

Φαίνεται λοιπόν ότι ίσως πρέπει να κάνεις να μια προσπάθεια να ξυπνάς λίγο νωρίτερα το πρωί και να αποχωριστείς το κουμπί του snooze!

Πηγή: savoirville.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here