Παρενθέσεις ή παρατεταμένο κρυφτό;

Και ενώ η αθλητική επικαιρότητα «ταρακουνήθηκε» την περασμένη Παρασκευή (19/2) μετά το πράσινο φως για δράση σε Α1 Γυναικών (αγώνες) και Α2 Ανδρών (προπονήσεις), δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα. Αβεβαιότητα, άγνωστο και απαισιοδοξία για μια θετική κατάληξη.

Αυτό είναι το κλίμα των ημερών, με τις ομάδες να τηρούν σιωπή, περιμένοντας τις αποφάσεις της ΕΟΚ για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα παραδείγματα

Κόντρα λοιπόν σε αυτή την πραγματικότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δύο ομάδες της Α2 εκπέμπουν σοβαρά μηνύματα ζωής και ύπαρξης. Απόλλων Πατρών και Πανερυθραϊκός έχουν ενεργοποιηθεί και κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την σταδιακή τους επιστροφή στα γήπεδα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της αθηναϊκής ομάδας, άπαντες (προπονητές, παίκτες, σταφ / 25 άτομα το σύνολο)  υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή στις προπονήσεις. Μάλιστα, τα τεστ έδειξαν ότι όλοι είναι «καθαροί», καθώς τα αποτελέσματα βγήκαν για όλους αρνητικά. Η πρώτη προπόνηση έχει οριστεί για αύριο (25/2).

Ο έτερος εκπρόσωπος της Α2, Απόλλωνας Πατρών ακολούθησε την ίδια διαδικασία, με τα αντίστοιχα αρνητικά αποτελέσματα των rapid tests. Όπως αναμεταδίδει το matchnews.gr, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα σταλούν αύριο στην ΓΓΑ, έτσι ώστε η τελευταία να στείλει και τα απόλυτα αναγκαία έγγραφα που θα χρειαστούν για να μετακινούνται άπαντες στην Περιβόλα καθημερινά και καθώς η προπόνηση θα γίνεται 5-8μ.μ.

Ταχέα βήματα

Σίγουρα, είναι όμορφο και ενθαρρυντικό το άκουσμα ειδήσεων που έχουν να κάνουν με την δράση των ομάδων για το σταδιακό τους restart. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι αποκαρδιωτικό όταν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις που περιορίζονται στον ενικό αριθμό. Πρέπει λοιπόν η ΕΟΚ, να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα και να γνωστοποιήσει τα επόμενα βήματα, το μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος (αγώνες, άνοδος, υποβιβασμός)  αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα υπαρκτό πλάνο δράσης. Όσο υπάρχει σιωπή, τα σενάρια θα δίνουν και θα παίρνουν και το κρυφτό των ευαγγελιστών του αθλήματος θα συνεχίζεται αριστοτεχνικά…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here