Παράταση ή στέψη – Τι είδαμε τεχνικά στο Game 3

Ημέρα παράτασης ή στέψης στο κλειστό γήπεδο της Αργυρούπολης (20.00) μεταξύ Ερμή και Ακαδημίας Ελευσίνας για την Α΄ Ανδρών της Εσκανά. Η Ακαδημία έκανε το 2- 1 την περασμένη Παρασκευή (26/5), παίζοντας έξυπνα, κλέβοντας μπάλες. Σήμερα, αναμένουμε μάχη, με τον γηπεδούχο να έχει σχεδόν πάντα άγχος σε τέτοιου είδους αγώνες.

Πάμε να δούμε την τεχνική προσέγγιση των ομάδων στον αγώνα της Παρασκευής:

Βλέπουμε και τις δυο ομάδες να παίζουν Front άμυνα στο ποστ, ώστε να μην επιτρέψουν την εισαγωγική πάσα. Η Ακαδημία βρίσκει καλύτερες επιθέσεις αφού ψάχνει πολύ το transition. O Ερμής αναλώνεται αρκετά σε τρίποντα. Είναι καλά σουτ, αλλά όχι εύστοχα. Στην 2-3 ζώνη του Ερμή, η Ακαδημία βάζει σωστά τον 12 που έχει πολύ καλό σουτ midrange, να δώσει ένα εσωτερικό πικ και να κάνει short roll στις βολές. Αυτό μαζεύει τον δεύτερο παίκτη της μπροστά γραμμής αυτόματα μέσα και δίνει την ευκαιρία για επίθεση σε close out στο φτερό.

Όταν ο Ερμής παίζει man to man, ο Τσιώκος παίζει ανελέητο drop, οπότε στις βολές, αναγκάζει κάποιον συμπαίκτη του από το φτερό να βγει για βοήθεια και έτσι γεννάται η close out απειλή για την Ακαδημία που διαβάζει σωστά και βρίσκει καλά σουτ.

Ο Ερμής παίζει ένα ωραίο shuffle screen για το τρίποντο του Ραζή, αλλά γενικά ενώ έχει καθαρό μυαλό και πάει το ματς όπως θέλει είναι αρκετά άστοχος. Τζογάρει αρκετά η Ακαδημία. Η Ακαδημία θέλει να δώσει αυτό το γρήγορο στοιχείο στο παιχνίδι της. Δεν διστάζει να εκτελέσει στον αιφνιδιασμό από κάθε απόσταση, ενώ βάζει και ένα Drag Screen, για να θέσει τις βάσεις να χτυπήσει σε πρώτο χρόνο με παίκτη παραπάνω.

H αντιμετώπιση των picks από τον Ερμή

Ο Ερμής στα περισσότερα πικ στην μπάλα παίζει ένα Show n’ Recover, σωστά κατ’ εμέ με τον ψηλό του, ενώ πριν το πικ ο κοντός προσπαθεί να κάνει twist (κολλάει στον σκρίνερ, ώστε να δώσει αυτός την κατεύθυνση στον επιτιθέμενο).

Η Ακαδημία επίσης βάζει κάποια curls για να χτυπήσει στα κενά της ζώνης. Ο Ερμής στο τελευταίο ενάμιση λεπτό το γυρίζει σε man to man, αλλά η Ακαδημία βρίσκει τον δρόμο με καλά σουτ του 12 από κοντά και είναι επίσης εύστοχη στις βολές εν αντιθέσει με τους κιτρινόμαυρους. Η Ακαδημία παίζει switch στο τέλος και αυτό βολεύει αφού ο ψηλός του Ερμή είναι κουρασμένος και δεν έχει τόσες δυνάμεις ώστε να χτυπήσει ακόμα στο mismatch.

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ