Π. Καλογερόπουλος (Μελίσσια): Ευλογημένη η ομάδα που έζησε αυτή την σειρά με τον Κρόνο – Ζητούμενο το χαμόγελο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλεψη η γυναικεία ομάδα των Μελισσίων για τα play offs της Α2 Γυναικών, περιέγραψε στο «The Momentum.gr» ο προπονητής της ομάδας, Παντελής Καλογερόπουλος.

Τα Μελίσσια πανηγύρισαν μια καταπληκτική πρόκριση, όντας πίσω 2-0 (στις τρείς νίκες κρίνεται ο νικητής) από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου. Η εν λόγω σειρά ήταν αμφίρροπη και πλούσια σε συγκινήσεις.

Ο coach της ομάδας αναφέρθηκε στην απόλαυση αυτής διαδικασίας, με έμφαση στην εγκεφαλική προσέγγιση των αγώνων. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη σημασία της χαράς και των έντονων στιγμών στην αθλητική εκδοχή τους.

1. Θα ξεκινήσουμε λίγο απότομα τη συζήτηση, αλλά πες μας για το τελευταίο time out που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση

Η τελευταία φάση είναι φάση που δουλεύουμε στις προπονήσεις στα λεγόμενα special situations. Η συγκεκριμένη φάση είναι για shoot 3p στα 3 sec, απλά απομονώσαμε την αρχή και ελπίζαμε να παίξουν αγκαλιά την Χιώτη όπως και έγινε, παρόλα αυτα όλα αυτά είναι θέμα στιγμών.

Η δικιά μας δουλειά είναι να προετοιμάσουμε από την προπόνηση αυτές τις καταστάσεις. Το κυριότερο όμως σε κάθε τέτοια φάση είναι η σκληράδα στο μυαλό και το mentality που θα έχεις αναπτύξει σαν ομάδα

2. Το 3-2 ήταν κάτι που πίστευες βαθιά μέσα σου;

Ο στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς ήταν η αποφυγή των play out σε ένα πρωτάθλημα με πάρα πολλές διακοπές κάτι το οποίο δεν ευνοεί καμία ομάδα πόσο μάλλον εμάς που έχουμε έναν πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και χρειαζόμαστε αυτόν τον ρυθμό, είναι πολύ εύκολο σε ένα τόσο ιδιαίτερο πρωτάθλημα να βρεθείς στο κάτω μέρος και είμαστε ευλογημένοι που το πετύχαμε

Από κει και πέρα όταν μπαίνεις σε μια σειρά με την πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος και πίσω 2-0 πας χωρίς άγχος και πίεση να απολαύσεις την διαδικασία. Δουλέψαμε πολύ στο εγκεφαλικό κομμάτι και προσπαθήσαμε να αφαιρέσουμε τα όπλα του Κρόνου από την σειρά κάτι που καταφέραμε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό

Επίσης,  σε μια σειρά κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πρέπει να το αντιμετωπίζεις έτσι, όσο κερδίζεις τόσο πιστεύεις και τόσο δυναμώνεις εγκεφαλικά και δημιουργείς συνθήκες πίστης ότι είναι δυνατό το αδύνατο. Ο συνδυασμός προετοιμασίας και πίστης μπορούν όλα να τα ανατρέψουν. Θεωρώ την ομάδα ευλογημένη που έζησε αυτήν την σειρά μια σειρά που όποιος και να μην συνέχιζε, θα ήταν άδικο.

3. Λόγω του ότι η ομάδα αποτελείται στην πλειοψηφία της από μικρά κορίτσια, ίσως αυτή η πορεία δείξει το δρόμο για αντίστοιχη μίμηση σε επίπεδο στελέχωσης;

Όσον αφορά την στελέχωση πιστεύω ότι πρέπει οι ομάδες να στραφούν προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μια γενική τοποθέτηση. Δεν φτάνει ένας προπονητής ούτε καμία παίκτρια αν δεν έχει στηθεί από πίσω ένα τεράστιο πλαίσιο και πλέγμα που να δημιουργήσει όλες τις συνθήκες για να καλλιεργηθεί αυτό. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων , ένας συνδυασμός που στόχο έχει την ανάπτυξη και όχι τις εφήμερες επιτυχίες. Έχει στόχο την υγεία την ηρεμία και την χαρά του παιχνιδιού, χωρίς πίεση αποτελέσματος γιατί μόνο έτσι μπορείς να δώσεις χώρο σε αυτά τα παιδιά. Οπότε για να ολοκληρώσω την απάντηση, όλοι μας δεν θα υπήρχαμε αν δεν υπήρχε το πλαίσιο αυτό που είναι από τα πολύ λίγα στον ελλαδικό χώρο και ειδικά στο γυναικείο μπάσκετ.

4. Με τον Αμύντα ποιες είναι οι προσδοκίες;

Ο Αμύντας είναι μια εξαιρετική ομάδα η οποία έχει μείνει ίδια μέσα στα χρόνια και έχει μια εξαιρετική προπονήτρια. Έχει το πλεονέκτημα έδρας, εμείς θα πάμε χωρίς άγχος παιχνίδι το παιχνίδι με δύναμη εγκεφαλική να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για τον οργανισμό, το staff και όλες τις παίκτριες μου. Είμαι ευλογημένος που τις προπονώ, που τις βλέπω να χαμογελάνε και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή στο άθλημα. Άλλωστε αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος μιας ομάδας και της άθλησης γενικότερα, τα μεγάλα χαμόγελα και οι έντονες στιγμές.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

Πηγή φωτο: Melissia BC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ